Επικαιρότητα

Τύρναβος: Αφαντος ο ιερέας, λείπουν 140.000 ευρώ και εικόνες

Η υπόθεση αποτελεί θέμα συζήτησης από το Δεκέμβριο στον Τύρναβο όταν και ο εν λόγω ιερέας έπαψε να ιερουργεί.

Mια υπόθεση μυστηρίου στον γειτονικό Τύρναβο, καλείται να διελευκάνει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ελευθερία, η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν γνωστή στα υψηλόβαθμα στελέχη της Μητρόπολης τα τελευταία χρόνια. Όταν έφτασε στα χέρια του νέου Μητροπολίτη η υπόθεση ενορίας του Τυρνάβου, τοποθέτησε άμεσα δικό του ελεγκτικό μηχανισμό με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Μέσα από την έρευνα έγινε γνωστό πως όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό κενό της ενορίας αγγίζει τις 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα είχαν εξαφανιστεί κάποιες εικόνες. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο της θολής αυτής υπόθεσης φέρεται να είναι ένα πρώην στέλεχος της τοπικής εκκλησίας.

Οι υποψίες βαρύνουν τον έως πρότινος υπεύθυνο ιερέα του ναού, ο οποίος έχει ήδη αντικατασταθεί και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές έχει επιλέξει να αποσχηματιστεί αυτοβούλως.

Η υπόθεση αποτελεί θέμα συζήτησης από το Δεκέμβριο στον Τύρναβο όταν και ο εν λόγω ιερέας έπαψε να ιερουργεί.

Στο εν λόγω πρώην στέλεχος της ενορίας, φερόμενο ως πρωταγωνιστή της πολύπλοκης υπόθεσης, δόθηκε μια διορία για να φύγει από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η Μητρόπολη για να μένει. Η διορία έληξε προ ημερών όμως εκείνος δεν επέστρεψε τα κλειδιά. Κινητοποιήθηκε η Μητρόπολη και στο σπίτι που ανοίχθηκε βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες. Οχι, όμως, όλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ήδη έχει αντικατασταθεί ενώ το τελευταίο διάστημα δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας κάποια στιγμή να καταλήξει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x