Επικαιρότητα

Υπόθεση Novartis: Η ώρα της σύνταξης του κατηγορητηρίου

Η εξέλιξη της υπόθεσης Novartis θα κριθεί εν πολλοίς από την σύνταξη του κατηγορητηρίου με το οποίο θα παραπεμφθεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Η εξέλιξη της υπόθεσης Novartis θα κριθεί εν πολλοίς από την σύνταξη του κατηγορητηρίου με το οποίο θα παραπεμφθεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Το βασικό ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αν θα επιστρέψει η δικογραφία στην Δικαιοσύνη ή θα επιληφθεί η Προανακριτική Επιτροπή με ανοιχτό το ενδεχόμενο Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επεξεργάζονται το με ποια κατηγορία ο θα παραπεμφθεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Θεωρείται μείζων όχι μόνο η κατηγορία αλλά και ο τρόπος που θα στοιχειοθετηθεί.

Η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας είναι βαρύ αδίκημα και το πιο πιθανό σενάριο. Πολύ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει η ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος γεγονός που θα σημαίνει ότι θα πέσει στα μαλακά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Εκεί που διχάζεται η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι αν το αδίκημα έγινε κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Πολλοί βουλευτές επιμένουν ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος πρέπει να διερευνηθεί από την Βουλή και να κληθούν μάρτυρες και να εξετάσουν σε βάθος την υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχουν και φωνές, όπως ο υπουργός Γεωργίας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επιστροφής της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε ως μάρτυρας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για το πώς στήθηκε η υπόθεση Novartis και έγινε ο τέταρτος πολιτικός που κατονομάζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν». Την Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x