Τέλος στην δημόσια αντιπαράθεσή του με την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι για την ετήσια προεδρική ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter πως θα περιμένει έως την λήξη του μερικού κλεισίματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ αρχικά είχε πει ότι θα εμφανιστεί στην αίθουσα της Βουλής ώστε να μιλήσει ενώπιον σύσσωμου του Κογκρέσου.

Η κ. Πελόσι από την πλευρά της είχε εμποδίσει την ομιλία του προέδρου, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια ή εργάζονται αμισθί.

«Θα κάνω την ομιλία όταν θα έχει τελειώσει το shutdown. Δεν αναζητώ εναλλακτικό χώρο για την ομιλία μου για την Κατάσταση της Ένωσης, διότι δεν υπάρχει ουδείς που να μπορεί να συγκριθεί με την ιστορία, την παράδοση και τη σημασία της αίθουσας της Βουλής των Αντιπροσώπων», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

Άφησε ωστόσο αιχμές κατά της κ. Πελόσι, γράφοντας πως η ίδια τον είχε προσκαλέσει να εκφωνήσει την ομιλία στην Βουλή αλλά μετά άλλαξε γνώμη.

Η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης διανύει την 33η ημέρα της και είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας.

Πηγή: skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ