Επικαιρότητα

Υποχώρηση Τραμπ στην κόντρα με την Πελόσι για την Κατάσταση της Ένωσης

Ο πρόεδρος ουσιαστικά δέχτηκε πως δεν μπορεί να μιλήσει στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων δίχως την συναίνεση της προέδρου του σώματος και διαμήνυσε πως δεν θα αναζητήσει εναλλακτικό χώρο.

Τέλος στην δημόσια αντιπαράθεσή του με την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι για την ετήσια προεδρική ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω Twitter πως θα περιμένει έως την λήξη του μερικού κλεισίματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ αρχικά είχε πει ότι θα εμφανιστεί στην αίθουσα της Βουλής ώστε να μιλήσει ενώπιον σύσσωμου του Κογκρέσου.

Η κ. Πελόσι από την πλευρά της είχε εμποδίσει την ομιλία του προέδρου, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, που σημαίνει ότι περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια ή εργάζονται αμισθί.

«Θα κάνω την ομιλία όταν θα έχει τελειώσει το shutdown. Δεν αναζητώ εναλλακτικό χώρο για την ομιλία μου για την Κατάσταση της Ένωσης, διότι δεν υπάρχει ουδείς που να μπορεί να συγκριθεί με την ιστορία, την παράδοση και τη σημασία της αίθουσας της Βουλής των Αντιπροσώπων», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

Άφησε ωστόσο αιχμές κατά της κ. Πελόσι, γράφοντας πως η ίδια τον είχε προσκαλέσει να εκφωνήσει την ομιλία στην Βουλή αλλά μετά άλλαξε γνώμη.

Η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης διανύει την 33η ημέρα της και είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x