Επίσης,, συζητήθηκε το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της νέας σεζόν, ενώ γνωστοποιήθηκε πως η κλήρωση αυτής θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις:

1.Eπικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος 2018-19.

2.Έγινε ανάλυση από κάθε εκπρόσωπο ΤΑΑ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και συμφωνήθηκε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουλίου του 2019 να είναι και η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα 2019-20.

3.Στη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ συμμετείχαν για πρώτη φορά ως παρατηρητές οι εκπρόσωποι των νεοφώτιστων στην κατηγορία εκπροσώπων του ΟΦΗ (Γιάννης Σκανδάλης) και της Ελπίδας Αμπελοκήπων (Γιώργος Κασαπίδης). Το ΔΣ καλωσόρισε τους εκπροσώπους των δύο ιστορικών σωματείων και με χαρά ενημερώθηκε από αυτούς πως θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα 2019-20 με άκρως ανταγωνιστικές ομάδες.

4.Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της επιλογής συμπλήρωσης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20, μέσω wild card, και εγκρίθηκαν τα σχετικά κριτήρια που θα υποβληθούν στην ΕΟΠΕ για τη σύμφωνη γνώμη της.

5.Συζητήθηκαν όλα τα σενάρια συστημάτων του πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του τελικού αριθμού των ομάδων για τη σεζόν 2019-20.

6.Διευκρινίστηκε το καθεστώς των αλλοδαπών αθλητών, καθώς, σύμφωνα με την περυσινή τριμερή συμφωνία (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ), κάθε ΤΑΑ θα μπορεί να αποκτά απεριόριστο αριθμό αλλοδαπών ανεξάρτητα προέλευσης (εντός ή εκτός Ε.Ε.) υπό τον όρο πως στο φύλλο αγώνα θα αναγράφονται έως τέσσερις μη Έλληνες.

7.Διευκρινίστηκαν από το νομικό σύμβουλο της ΕΣΑΠ, Χρήστο Ηλιάδη, θέματα της Επιτροπής της ΕΣΑΠ, στην οποία προεδρεύει ο κ. Ηλιάδης και ορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των φακέλων του κάθε ΤΑΑ αρχικώς στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ και μετά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπό το πρίσμα του νέου αθλητικού νόμου (4603/2019).

8.Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης με φιλοξενία από την ομάδα του ΟΦΗ λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πέραν της κλήρωσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αμοιβόμενης πετοσφαίρισης στην Κρήτη.

9.Έγινε συζήτηση για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

10.Έγινε ενημέρωση για το τουρνουά beach volley της Volley League που θα γίνει το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στο «Karavi Club».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ