Βαγγέλης Νεραντζιάς

Επιπλέον κίνητρο… η Τούμπα για τον Παναθηναϊκό

Ο τρόπος που πρέπει να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός την ήττα από τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό κυπέλλου, ώστε να φλερτάρει με τον τελικό.

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο. Ένα ματς που είναι σημαντικό, αλλά έχει και ιδιαιτερότητες. Το βασικό ερωτηματικό για τους πράσινους είναι η διαχείριση της βαριάς ήττα στην Τούμπα πριν λίγες ημέρες για το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός επί ημερών Ουζουνίδη είναι μια ομάδα που χτίζει χαρακτήρα και προσπαθεί να μπολιαστεί με τις νίκες. Το 3-0 στην Τούμπα έφερε κάποια σύννεφα στην ωραία ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στο τριφύλλι μετά τις νίκες επί των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, αλλά οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία τους να αποδείξουν ότι αυτό το αποτέλεσμα αποτέλεσε μια κακή παρένθεση σε ένα παιχνίδι που δεν κρίθηκε τίποτα…

Στον προπονητή του Παναθηναϊκού ασκήθηκε τις τελευταίες μέρες αυστηρή κριτική για τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη κοιτώντας το πρόγραμμα στη συνέχεια αλλά και τον χρόνο συμμετοχής των «βασικών» παικτών, δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία για ανάσες. Θα πει κανείς ότι οι πράσινοι κινδύνεψαν να διασυρθούν από τον ΠΑΟΚ και δεν θα έχει άδικο… Όμως, υπάρχει και το άλλο σενάριο.

Δεν αποκλείεται ο τεχνικός των πράσινων να επέλεξε με τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα να ρίξει «στάχτη» στα μάτια του δικεφάλου. Για να μην παρεξηγηθούμε, όχι φυσικά για να αφήσει την ομάδα του να διασυρθεί, αλλά να κάνει σε έναν βαθμό τον αντίπαλο να υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του.

Ταυτόχρονα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει την ευκαιρία να δώσει επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Την ευκαιρία αυτή του έδωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν πήρε το πόδι από το γκάζι ακόμη κι όταν προηγήθηκε με 3-0 και κυνήγησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να πετύχει και άλλα γκολ. Το υπέρμετρο πάθος του ΠΑΟΚ σε ένα ματς που είχε κριθεί, είναι κάτι που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού πριν τη σέντρα στην Λεωφόρο, όχι για να πάρουν εκδίκηση, αλλά για να κλειδώσουν την πρόκριση.

Η λογική λέει ότι με τα γνωστά πρόσωπα στην ενδεκάδα, την προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και τον βαθμό συγκέντρωσης που είχε στα προηγούμενα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για να πετύχει τον στόχο του. Να νικήσει και να βρεθεί μια ανάσα από τον τελικό.

Υ.Γ. Η ακατανόητη γκρίνια του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία στην Τούμπα τη περασμένη Κυριακή εκλαμβάνεται μόνο ως αστείο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x