Μουντομπάσκετ 2014

Επιτέλους… όλοι

Με πλήρη σύνθεση για πρώτη φορά, μιας κι επανέρχεται από την τιμωρία του ο Νικ Καλάθης, η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε στο ΟΑΚΑ την Τουρκία στην προτελευταία πρόβα εν όψει Μουντομπάσκετ.

Το πρώτο και μοναδικό φιλικό επί ελληνικού εδάφους δίνει απόψε η Εθνική κόντρα στην Τουρκία (21:15, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ.

Κι αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία, όχι απλώς επειδή απομένουν δέκα μέρες για το Μουντομπάσκετ, ούτε γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεπροβοδίσουν την «επίσημη αγαπημένη», αλλά και γιατί θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας που θα παραταχθεί με πλήρη σύνθεση. Ο Νικ Καλάθης εξέτισε την τιμωρία του και θα παίξει με το εθνόσημο για πρώτη φορά μετά από το προολυμπιακό τουρνουά του 2012. Ο Φώτης Κατσικάρης περιμένει από τον ομογενή γκαρντ να αναλάβει ηγετικό ρόλο δίνοντας ταχύτητα και δημιουργία στην επίθεση, αλλά και γρήγορα πόδια στην άμυνα. Με ενδιαφέρον αναμένεται ποιος εκ των Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και Ανδρέα Γλυνιαδάκη θα είναι εκτός δωδεκάδας, αφού αποτελεί κοινό μυστικό πως μεταξύ των δύο «παίζεται» η τελευταία θέση.

Τα εισιτήρια του αγώνα διατίθενται και σήμερα από το ΟΑΚΑ, με γενική είσοδο στα 10 ευρώ και ελεύθερη είσοδο για παιδιά μέχρι 12 ετών.

Η Τουρκία, που όπως και η Ελλάδα εξασφάλισε μέσω wild card τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ καθώς δεν είχε καν καταφέρει να περάσει την πρώτη φάση ομίλων στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Μάλιστα εκεί, στην πρώτη φάση, είχε γίνει το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, με την Εθνική να συντρίβει τους αντιπάλους της με 84-61 στο Κόπερ.

Στα έξι φιλικά που έχει δώσει μέχρι σήμερα, η ομάδα του Ενγκίν Αταμάν έχει δύο ήττες από Ισπανία (77-55 εκτός και 70-63 εντός έδρας), μία από το Βέλγιο εκτός έδρας (74-70), άλλη μια από τον Καναδά στη Σεβίλλη (72-66) και την Κυριακή έχασε από τη Σερβία στο Βελιγράδι (79-64). Μοναδική της νίκη ήταν επί του Πουέρτο Ρίκο στη σερβική πρωτεύουσα (77-66).

Το ρόστερ της Τουρκίας

Γκαρντ: Εντέρ Αρσλάν, Σινάν Γκιουλέρ (Γαλατάσαραϊ), Ντογκούς Μπαλμπάι (Αναντολού Εφές), Κερέμ Τουντσερί (Μπεσίκτας), Μπάρις Ερμίς (Τουρκ Τέλεκομ), Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ).

Φόργουορντ: Τσεντί Οσμάν, Τσενκ Ακιόλ (Αναντολού Εφές), Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Μπάρις Χερσέκ (Καρσίγιακα).

Σέντερ: Κερέμ Γκονλούμ, Φουρκάν Αλντεμίρ (Γαλατάσαραϊ), Ομέρ Ασίκ (Πέλικανς), Ογκούζ Σαβάς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x