Στίβος

Επιτυχημένη η χρονιά για Πεσιρίδου

Η συμμετοχή της Ελισάβετ Πεσιρίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ζυρίχης συνιστά από μόνη της μια σημαντική επιτυχία για την πρωταθλήτρια των υψηλών εμποδίων.

Η ίδια στην ελβετική πόλη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και στη σκυτάλη 4Χ100, ύστερα από τον τραυματισμό και της Μαρίας Γάτου.

«Πήγα στη Ζυρίχη με την τελευταία επίδοση στο αγώνισμά μου, όμως, εγώ αυτό που έλεγα ήταν θα πάω εκεί και θα τα πάω καλά. Ήθελα να κάνω ρεκόρ, ανεξάρτητα με τις συνθήκες που θα συναντούσα. Έτρεξα με δύο μέτρα αντίθετο άνεμο, όμως αυτό δεν με επηρέασε καθόλου», τόνισε αρχικά η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, συμπληρώνοντας πως: «Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήξερα πως μπορώ να κάνω ρεκόρ. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι δεν είχα κάποια πίεση και άγχος. Ο στόχος μας ήταν να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση της Ζυρίχης».

Η Πεσιρίδου στη Ζυρίχη έγινε η έκτη κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών στα 100 μέτρα με εμπόδια. «Η σκυτάλη ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Το σημαντικότερο ήταν ότι λειτουργήσαμε σαν ομάδα. Όταν προέκυψε ο τραυματισμός της Μαρίας και έπρεπε να γίνουν αλλαγές στο σχήμα, όλες οι κοπέλες κάναμε ότι μας ζητήθηκε, χωρίς γκρίνια ή μουρμούρα. Εννοείται πως θέλω να συνεχίσω να προσφέρω σε αυτή την ομάδα, η οποία θεωρώ πως έχει δυνατότητες.

Στόχος τη φετινή σεζόν είναι να κάνω ρεκόρ, αν βελτιώνω το ρεκόρ μου, υλοποιούνται και οι υπόλοιποι στόχοι μου. Για να μπορέσω να πάω στο Πεκίνο, θα πρέπει να κάνω ρεκόρ, το ίδιο ισχύει και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Για την ώρα, αυτό που προέχει είναι να βγει η προπόνηση χωρίς προβλήματα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x