Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Επόμενος στόχος της Σίτι το Champions league και όχι το αήττητο!

Υπήρξαν κι άλλες ομάδες στο παρελθόν που πριν τα Χριστούγεννα ουσιαστικά είχαν «καπαρώσει» τον τίτλο στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Καμία όμως με τέτοιο τρόπο όπως αυτός που έχει καταφέρει η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα σε αυτή τη σεζόν!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πριν από σχεδόν 40 χρόνια, ο αείμνηστος Μπόμπ Πέισλι είχε πει πως το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο, είναι να κάνεις το υπερβολικά απλό! Η εμφάνιση της Σίτι μέσα στο Ολντ Τράφορντ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο και όμως ένιωθες πως δεν υπήρχε περίπτωση τα τελευταία είκοσι λεπτά να ισοφαριστεί. Ναι, εάν ο Ολιβερ έδινε πέναλτι στη φάση του Ερέρα μπορεί και να είχε έρθει το 2-2.

Ωστοσο βλέποντας και ξανάβλέποντας τη φάση καταλήγεις στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κάτι οπως άλλωστε συμφωνούν όλοι οι παλιοί διαιτητές στην αγγλική τηλεόραση και στον Τύπο αφού ουσιαστικά ο Βάσκος προτίμησε να πέσει και το έκανε θεαματικά! Για την οικονομία της συζήτησης πάντως να δεχτώ ότι έχουν δοθεί χειρότερα πέναλτι από αυτό όποτε αν γινόταν το 2-2 κανείς δεν ξέρει. Όμως έμοιαζε τόσο μεγάλη η αγωνιστική ποιότητα της Σίτι σε σχέση με τον τρόπο που αγωνιζόταν Γιουνάιτεντ, που δεν θα απέκλεια και τρίτο γκολ και η ομάδα του Πεπ να κερδιζε 3-2.

Ποτέ στο παρελθόν ομάδα δεν είχε ξεκινήσει με 15 νίκες σε 16 παιχνίδια! Λένε κάποιοι πως είχε γίνει το 1888 από την Πρέστον στο πρώτο πρωτάθλημα που έγινε ποτέ αλλά όχι με τέτοιο τρόπο και σε εντελώς άλλες εποχές, στον 19ο αιώνα! Το 1974 η Λιντς Γιουνάιτεντ στην τελευταία χρόνια που είχε τον Ρέβη στον πάγκο της έμεινε 29 ματς αήττητη και σε τέτοιο χρονικό σημείο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έμοιαζε απίθανο να χάσει τον τίτλο. Έκανε την πρώτη ήττα Φεβρουάριο στο Στοουκ 3-2 αλλά διαχειρίστηκε την κατάσταση μένοντας μπροστά μέχρι το τέλος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x