Γιάννης Σταυρόπουλος

Επτά λαμπάδες στο μπόι του Λιβάγια

Κάνει μάγια στα ντέρμπι ο Λιβάγια! Ο Κροάτης χτύπησε και με τον Παναθηναϊκό και χάρη στο buzzer-beater του η ΑΕΚ έκλεισε με θετικότατο πρόσημο τα ντέρμπι του α' γύρου. Η ειδική βαθμολογία των ντέρμπι.

Δεν έχει αφήσει ντέρμπι για ντέρμπι χωρίς να βάλει την υπογραφή του ο Μάρκο Λιβάγια. Μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Κροάτης επιθετικός χτύπησε και με τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ, βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού, έφυγε ικανοποιημένη από τη Λεωφόρο.

Σε μια χρονιά που οι κιτρινόμαυροι είναι για τα καλά μέσα στη μάχη του τίτλου και κάθε εβδομάδα παλεύουν για να διατηρηθούν ή για να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας έχουν καταφέρει να «βγάλουν» τα ντέρμπι του πρώτου γύρου με θετικότατο πρόσημο. Νίκες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, βαθμός με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και συνολικά 7 βαθμοί. Καθόλου άσχημα δηλαδή. Την ίδια ώρα, οι ερυθρόλευκοι, που είναι η άλλη ομάδα που έχει επίσης «κλείσει» με τα ντέρμπι της πρώτης στροφής του πρωταθλήματος, έχουν μόλις τρεις βαθμούς χάρη στη νίκη επί του «δικέφαλου του Βορρά» στο Φάληρο, ενώ έφυγαν από τις έδρες της Ένωσης και των πράσινων χωρίς βαθμό. Ο ΠΑΟΚ έχει μηδέν και στην καλύτερη μπορεί να φτάσει τους τρεις εάν επικρατήσει κόντρα στο Τριφύλλι, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να πιάσει τους βαθμούς της ΑΕΚ, αφού έχει ήδη τέσσερις και απομένει το ματς με την ομάδα του Λουτσέσκου στην Τούμπα.

Η ειδική βαθμολογία των ντέρμπι:

1.ΑΕΚ 7 (5-3)
2.Παναθηναϊκός 4 (2-1)
3.Ολυμπιακός 3 (3-4)
4.ΠΑΟΚ 0 (0-2)

Για τους επτά βαθμούς στα τρία πρώτα ντέρμπι οι κιτρινόμαυροι οφείλουν πολλά στην παρουσία του Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης μετράει στα «μεγάλα» ματς 2 γκολ και μία ασίστ. Και τα δύο τέρματά του χάρισαν βαθμούς ή βαθμό στην Ένωση, ενώ η ασίστ το «τρίποντο» κόντρα στους Πειραιώτες.


Η αρχή έγινε στη ματσάρα απέναντι στον Ολυμπιακό στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο Χιμένεθ τον ρίχνει στο παιχνίδι στη θέση του Κλωναρίδη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ο 24χρονος τον δικαιώνει. Στο 89ο λεπτό ενός απίστευτου παιχνιδιού ο Λιβάγια έχει είτε την ψυχραιμία είτε την τύχη (πολλοί είπαν ότι δεν το ήθελε) και στέλνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για να κάνει ο Μάνταλος το 3-2 και να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ.

inner


Μετά τους Πειραιώτες ακολούθησε ο ΠΑΟΚ. Πριν από 15 μέρες, στην τελευταία αγωνιστική πριν από τα μπαράζ της Εθνικής, ο Κροάτης άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό κι άλλαξε το μομέντουμ του ντέρμπι. Τη στιγμή του γκολ η ΑΕΚ αγωνιζόταν με δέκα, λόγω της αποβολής του Αραούχο και ο Κροάτης που είχε μεταφερθεί στην κορυφή της επίθεσης άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας του εκμεταλλευόμενος την ψύχραιμη ασίστ του Σιμόες. Λίγο αργότερα, με έξυπνη ενέργεια και τσίμπημα της μπάλας κέρδισε και την αποβολή του Σαμπράνο (35').

inner

inner

Το τελευταίο του χτύπημα ήρθε στη Λεωφόρο, όπου βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού η ΑΕΚ μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη με τον βαθμό. Ο Μολέδο έχει ανοίξει το σκορ μόλις στο 10’, η Ένωση προσπαθεί όμως της λείπουν οι ευκαιρίες απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των πράσινων. Πού είναι ο Λιβάγια; Ο Κροάτης χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 63’ όταν πήρε το ριμπάουντ έπειτα από το σουτ του Λάζαρου όμως η προβολή του έφυγε άουτ. Στη συνέχεια ο Κουτρουμπής τον βγάζει εκτός ρυθμού και οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούν να πατήσουν περιοχή. Πάντως την τελευταία του λέξη δεν την είχε πει… Ο Αϊντάρεβιτς, ίσως στην πιο ουσιαστική του ενέργεια από τότε που πήγε στην ΑΕΚ, «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Λιβάγια έχοντας και τη βοήθεια από την κόντρα στο πόδι του Χουλτ νίκησε τον Βλαχοδήμο στο 90+5' και οι κιτρινόμαυροι έκλεισαν τα ντέρμπι του πρώτου γύρου με 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

inner

inner

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x