Επικαιρότητα

Ερντογάν προς Νετανιάχου: Οδήγησες χιλιάδες Παλαιστίνιους στη σφαγή

Σύμφωνα με τον Καλίν, «η τουρκική δημοκρατία θα συνεχίσει (όπως πράττει σε όλες τις γωνιές του κόσμου) να είναι πάντοτε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, του δικαίου και των καταπιεσμένων».

Διαστάσεις προσλαμβάνει η βεντέτα μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του ισραηλινού κράτους από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την Κυριακή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν καταδίκασε τις δηλώσεις του Νετανιάχου κατά του Ερντογάν. «Δεν θα δεχτώ μαθήματα από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας» ανταπάντησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός απαντώντας στον τούρκο πρόεδρο που είχε κάνει λόγο για «κράτος τρομοκράτη που σκοτώνει παιδιά».

Σε ανακοίνωσή του, ο Ιμπραήμ Καλίν κάλεσε το ισραηλινό κράτος να θέσει τέλος στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αντί να επιτίθεται στην Τουρκία και τον ηγέτη της.

«Το Ισραήλ είναι η χώρα που οφείλει να απολογηθεί πρώτη, καθώς αγνοεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, κατέχει τα ιστορικά πατρογονικά εδάφη του παλαιστινιακού λαού και συνεχίζει με ένα συστηματικό τρόπο να αγνοεί και να παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλίν.

«Δεν είναι δυνατόν να πάρουμε στα σοβαρά τους ισχυρισμούς αλλά και τις κατηγορίες που εξαπολύονται από κάποιους που έχουν μια νοοτροπία που οδήγησε στη σφαγή χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων και μετέτρεψαν τα παλαιστινιακά εδάφη σε υπαίθριες φυλακές» πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος.

«Όσοι σκέφτονται ότι μπορούν να καταστήσουν την Ιερουσαλήμ, που αποτελεί την πρώτη Κίμπλα μας (η κατεύθυνση της πρώτης προσευχής των μουσουλμάνων), πρωτεύουσα ενός κατοχικού κράτους γελιούνται» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Καλίν, «η τουρκική δημοκρατία θα συνεχίσει (όπως πράττει σε όλες τις γωνιές του κόσμου) να είναι πάντοτε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, του δικαίου και των καταπιεσμένων».

Κάλεσμα στους Ισραηλινούς πολίτες να μποϊκοτάρουν τους Αραβοϊσραηλινούς της περιοχής Γουάντι Άρα απηύθυνε στο μεταξύ την Κυριακή ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν, καθώς αντέδρασαν στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραηλινού κράτους από τον Τραμπ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x