Επικαιρότητα

Ερντογάν: «Θα αφαιρεθεί η λέξη “arena” από τα γήπεδά μας»!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε παρέμβαση ακόμη και στα ονόματα των… γηπέδων, καθώς έδωσε εντολή στον υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας να αφαιρεθεί η λέξη “arena” από αυτά!

Απίστευτη απόφαση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση γυμνασίου στην Κωνσταντινούπολη και στην ομιλία που έκανε –μεταξύ άλλων- τόνισε πως δεν του αρέσει να βλέπει στα γήπεδα της χώρας του τη λέξη “arena” και γι’ αυτό έδωσε εντολή στον υπουργό Αθλητισμού να αφαιρεθεί!

Από τη μία, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η αρένα παραπέμπει σε κάτι αρνητικό, καθώς ήταν χώρος όπου έχασε τη ζωή του πολύ κόσμος στο παρελθόν, ενώ από την άλλη δεν υπάρχει στο τουρκικό λεξιλόγιο.

«Δεν είναι arena, αλλά γήπεδο. Είμαστε κατά της λέξης “arena” και το ξέρει ήδη ο υπουργός (σ.σ. Αθλητισμού) και γι’ αυτό του έδωσα σχετική εντολή. Όλοι ξέρετε τι γινόταν στις αρένες στο παρελθόν, όπου οι άνθρωποι πολεμούσαν για τη ζωή τους και τους σκότωναν. Έτσι, λοιπόν, από κάθε γήπεδο θα αφαιρεθεί η λέξη “arena”. Από την άλλη, δεν υπάρχει τέτοια λέξη στη γλώσσα μας», ήταν τα λόγια του Τούρκου Προέδρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x