Επικαιρότητα

Έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο στη Μάνδρα - Αγανάκτηση των κατοίκων

«Μια ζωή μας κοροϊδεύουν… Αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικά έργα, και κάθε χρόνο πρόβλημα… Αλλά αυτό που γίνεται τώρα ήταν τσουνάμι. Καταστράφηκα»

Εντατικές έρευνες για τον τελευταίο αγνοούμενο διεξάγουν οι αρχές στα χαλάσματα της πλημμυρόπληκτης Μάνδρας, με τις ελπίδες να έχει διασωθεί να εξανεμίζονται ώρα με την ώρα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών είναι 21 νεκροί, με τη σορό του 30χρονου οδηγού Σωτήρη Πίνη να εντοπίζεται την Τετάρτη από υπαλλήλους του δήμου.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι εκφράζουν στον ΣΚΑΪ το φόβο ότι μπορεί να υπάρχουν θύματα που δεν έχουν καταγραφεί, κάνοντας λόγο για μετανάστες που δεν είναι καταγεγραμμένοι και καταχωρισμένοι σε κανένα μητρώο. Μέχρι στιγμής πάντως, οι αρχές επικεντρώνονται στον επίσημο απολογισμό της τραγωδίας.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας δηλώνουν στον σταθμό μας αγανακτισμένοι από τη στάση της πολιτείας: «Μια ζωή μας κοροϊδεύουν… Αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικά έργα, και κάθε χρόνο πρόβλημα… Αλλά αυτό που έγινε τώρα ήταν τσουνάμι. Καταστράφηκα» δήλωνε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της περιοχής.

Συγκίνηση δημιουργεί στους κατοίκους της Μάνδρας και η ανιδιοτελής παρουσία εθελοντών που υποκαθιστούν, ως ένα βαθμό, το κράτος.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε την Τρίτη στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Μάταια ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας προσπαθούσε να αναλύσει τι έφταιξε, κάτοικοι, φορείς και συνδικάτα της περιοχής και μέλη του ΠΑΜΕ τον διέκοψαν φωνάζοντας συνθήματα για αντιπλημμυρικά έργα εδώ και τώρα. Τελικά το περιφερειακό συμβούλιο διακόπηκε.

Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν και κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο δημαρχείο.

«Ήταν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μικρής διάρκειας» δήλωσε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, αποδοκιμάζοντας τη στάση oρισμένων μελών της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε ότι ήταν απόντες από την τραγωδία.

«Η περιφερειάρχης με πήρε τηλέφωνο μόνο την πρώτη μέρα (της καταστροφής), και δεν με έχει ξαναπάρει» δήλωσε μάλιστα η κ. Κριεκούκη για την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Η δήμαρχος πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από την τροχαία να απαγορεύσει τη διέλευση αυτοκινήτων μέσα από το κέντρο του δήμου, για να διευκολυνθούν αρχές και κάτοικοι και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος το συντομότερο δυνατό.

Για «μονταζιέρα» και κυνήγι «εξιλαστήριου θύματος» κατηγόρησε την Τρίτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ρένα Δούρου, ενώ «χρεώνει» διαστρέβλωση της αλήθειας στη Ντόρα Μπακογιάνη. Κόμματα της αντιπολίτευσης φέρνουν την υπόθεση της καταστροφής στη Δυττική Αττική στη Βουλή, αναζητώντας πολιτικές ευθύνες.

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σοβαρότατα προβλήματα μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου διοργανώνουμε δράση σε τέσσερα σημεία στην Αττική. Μαζεύουμε γαλότσες, κάλτσες και είδη καθαρισμού για τους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας. Όλες οι δράσεις του Όλοι Μαζί Μπορούμε για τους πλημμυροπαθείς ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x