Στίβος

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. μετ’εμποδίων η Μουχάμαντ

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων γυναικών σημείωσε η Νταλάιλα Μουχάμαντ στους τελικούς της Αμερικής και έσπασε μια επίδοση που κρατούσε από το 2003.

Με διαφορά μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, η Νταλάιλα Μουχάμαντ κατέγραψε νέα επίδοση-ρεκόρ στο αγώνισμα των 400 μέτρων μετ’ εμποδίων γυναικών.

Η Αμερικανίδα δρομέας ολοκλήρωσε την νικητήρια κούρσα της στους τελικούς του αμερικάνικου πρωταθλήματος στην Αϊόβα με χρόνο 52’20’’ κι έτσι έσπασε κατά 14 δέκατα του δευτερολέπτου το ρεκόρ που διατηρούσε επί δεκαέξι χρόνια η Ρωσίδα, Γιούλια Πετσόνκινα (52’34’’).

Η 29χρονη αθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, εμφανίστηκε συγκλονισμένη μετά από το μεγάλο της κατόρθωμα, ενώ φάνηκε σίγουρη ότι το επόμενο ρεκόρ θα σπάσει πολύ πιο σύντομα από το προηγούμενο, είτε από την ίδια είτε από κάποια άλλη αθλήτρια.

«Είμαι σοκαρισμένη. Πετύχαινα ανάλογους χρόνους στις προπονήσεις και ο προπονητής μου πίστευε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να μην το καταφέρω. Το όριο των 52 δευτερολέπτων θα σπάσει πιο σύντομα από ότι το προηγούμενο. Αν όχι από μένα, από άλλες γυναίκες», ήταν τα λόγια της Μουχάμαντ.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x