Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Έτοιμη η Γουλβς για να γυρίσει εκεί όπου ανήκει!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιχειρηματικό στοίχημα της σύγχρονης εποχής στο αγγλικό ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει στη Γουλβς.

Ο Πορτογάλος Μέντες που έχει αναλάβει το πρότζεκτ, είναι από τους μεγαλύτερους ατζέντηδες του πλανήτη και μπορεί να επαναφέρει τους λύκους εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος

Θυμάμαι σαν τώρα το πανό στο Στάδιο Μιλένιουμ του Κάρντιφ, εκείνη τη τελευταία Δευτέρα του Μάη το 2003 κατά τη διάρκεια του μπαράζ για την άνοδο στην Πρέμιερσιπ όταν η Γουλβς διέλυσε 3-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ : «19 χρόνια 13 μέρες 22 ώρες και 20 λεπτά»! Ηταν απόλυτα χαρακτηριστικό της αγωνίας και της προσμονής που είχαν οι οπαδοί της Γουλβς για επιστροφή εκεί που πραγματικά και ιστορικά ανήκει αυτός ο τεράστιος σε μέγεθος και ιστορία σύλλογος! Τότε τα κατάφεραν και ήταν ένα θεόσταλτο δώρο για τον πολυεκατομμυριούχο Σερ Τζακ Χέιγουορντ που έχοντας …βηματοδότη είχε πει πριν το ματς πως δεν θα άντεχε ακόμη μία απογοήτευση! Τότε, στα 76 του πια ο αείμνηστος σήμερα πρόεδρος έβλεπε να έχει ξοδέψει από το 1990, όταν αγόρασε την ομάδα εκατομμύρια λίρες για να επέστρεφε τη μεγάλη παιδική του αγάπη πίσω στην μεγάλη κατηγορία!

Ανέβηκε, έπεσε αμέσως, ο Χέιγουορντ πούλησε την ομάδα στον Στιβ Μόργκαν, η Γουλβς ξανανέβηκε και έμεινε κάποια χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ξανά φως στο τούνελ.

Η ιστορία της Γουλβς θα μπορούσε να είναι και μυθιστόρημα. Ομάδα με τεράστιες περγαμηνές η μεγαλύτερη δύναμη στην δεκαετία του 50 μαζί με την Μαν.Γιουνάιτεντ, με τρεις τίτλους πρωταθλητή και δύο Κύπελλα, έχοντας τον μυθικό Μπίλι Ράιτ στην άμυνα, τον πρώτο άνθρωπο που πέρασε ποτέ τις 100 συμμετοχές σε εθνική ομάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη, και προπονητή τον Σταν Κάλις. Το 1972, με την επόμενη εξαιρετική φουρνιά της, του Ντέρεκ Ντούγκαν, του Γουέγκσταφ, του Μονρό του Ρίτσαρντς και του Χίμπιτ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αλλά έχασε από την Τότεναμ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x