Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έτοιμος να ξαναγίνει… Panathinaikos

Η σταθερότητα του Παναθηναϊκού και η επιτακτική ανάγκη να ξαναγίνει Ευρωπαίος. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση που μοιάζει «κολλημένη» με τις νίκες είναι ο φετινός Παναθηναϊκός, ο οποίος δείχνει έτοιμος να ανταπεξέλθει με επιτυχία, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Οι πράσινοι απέδειξαν περίτρανα στη Λιβαδειά ότι είναι μια ομάδα με πνεύμα κυριαρχίας, που δεν αφήνει τίποτα στη τύχη.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μετά από πέντε επίσημα παιχνίδια αγνοεί την ήττα, ενώ το καλύτερο νέο πέρα από τα αμιγώς αγωνιστικά είναι το πάθος και η θέληση που βγάζει το τριφύλλι σε όλη τη διάρκεια των αγώνων του.

Η πληθώρα λύσεων σε όλες τι γραμμές είναι δεδομένη και οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο Αντρέα Στραματσόνι τα πηγαίνει περίφημα στον τομέα της διαχείρισης ως τώρα. Το σημαντικότερο όλων είναι το πνεύμα νικητή που βγάζει η ομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου, ενώ η σοβαρότητα και η προσήλωση είναι στον μέγιστο βαθμό. Συνυπολογίζοντας το βάθος στο ρόστερ, τη θετική αύρα σε όλα τα επίπεδα αλλά και τη συσπείρωση του κόσμου, η σεζόν ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο.

Πλέον όλα αυτά πηγαίνουν στην άκρη και το τσιπάκι γυρίζει από το ελληνικό πρωτάθλημα στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έκανε τη βασική δουλειά μπαίνοντας στους ομίλους, αλλά αυτό από μόνο του δεν πρόκειται να ευχαριστήσει κανέναν.

Η πρεμιέρα στους ομίλους φέρνει στην Λεωφόρο τον Άγιαξ και αν κρίνουμε από όσα έχουμε δει ως τώρα από τα παιχνίδια των Ολλανδών με τον ΠΑΟΚ και τη Ροστόβ η συγκυρία είναι η καλύτερη, αφού πέρα από το βάρος της φανέλας ο αντίπαλος δεν τρομάζει με την αγωνιστική του κατάσταση. Είναι δεδομένο ότι όσο κυλά ο χρόνος ο Άγιαξ θα βελτιώνεται και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί το τριφύλλι τη Πέμπτη.

Θα πει κανείς ότι αυτό δε σημαίνει τίποτα, αν όμως ο Παναθηναϊκός διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι και εμφανίσει το γνωστό καλό του πρόσωπο, τότε είναι στο χέρι του να μπει στη θέση του οδηγού και στο Γιουρόπα Λιγκ και να τονώσει ακόμη παραπάνω την αυτοπεποίθησή του.

Άλλωστε, μετά από μια πενταετία ανυπαρξίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το dna του συλλόγου επιβάλει να ξαναγίνει Panathinaikos.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x