Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ετσι «γεννήθηκε» το Κύπελλο Ευρώπης

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχολιάζει πως κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη της ποδοσφαιρικής ιστορίας αν δεν γινόταν το φιλικό στο «Μολινό» μεταξύ Γουλβς και Χόνβεντ.

Eνα βροχερό βράδυ, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1954 η ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου άλλαζε μέσα σε λίγες ώρες. Στο μόνιμα λασπωμένο «Μολινό», έδρα της Γουλβς, της μεγαλύτερης αγγλικής ομάδας (μαζί με τους μπέμπηδες του Μπάσμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) οι «λύκοι» υπό τις οδηγίες του Σταν Κάλις επικρατούσαν 3-2 της ουγγρικής Χόνβεντ. Με τους Μαγυάρους αγωνιζόταν εκείνη την εποχή ο διάσημος Φέρεντς Πούσκας, ο κορυφαίος ίσως παίκτης στον κόσμο και μαζί του όλη η αφρόκρεμα της εθνικής Ουγγαρίας που λίγους μήνες πριν δεν είχε κατορθώσει να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο χάνοντας από τη Γερμανία στη Βέρνη με 3-2.

Ο Τσίμπορ, ο Κόκτσιτς, ο Λόραντ, ο Μπόζικ ήταν μερικά από αυτά τα αστέρια που στο διάβα τους προκαλούσαν πανικό. Εκείνη λοιπόν η εξαιρετική ομάδα είχε υποταγεί από την εξαιρετική Γουλβς που διέθετε την τεράστια φυσιογνωμία του Μπίλι Ράιτ ως αρχηγό της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x