Χρήστος Ρομπόλης

Έτσι… κερδίζει τη Μ. Παρασκευή ο Παναθηναϊκός

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό που έχασε στη Μόσχα, αλλά έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως μπορεί να νικήσει και να αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ.

Σύμφωνοι, χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία, από αυτές που σπανίζουν και είναι άγνωστο αν θα ξαναβρεθούν στο δρόμο του. Όμως ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα έπεισε άπαντες, ακόμη και όσους φίλους του δυσπιστούσαν, πως είναι ικανός να κάνει την υπέρβαση. Γιατί, κακά τα ψέματα, τέτοια θα είναι να κερδίσει, πόσω δε μάλλον να αποκλείσει, την ΤΣΣΚΑ του υπερδιπλάσιου μπάτζετ με μειονέκτημα έδρας.

Φυσικά και μια ήττα μετρά πάντα ως τέτοια. Και το… ταμείο γράφει ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 1-0. Τόσο θα έγραφε κι αν οι «πράσινοι» είχαν χάσει με κάτω τα χέρια, τόσο γράφει και τώρα που λύγισαν στην παράταση. Η διαφορά έγκειται στην ψυχολογία. Μια συντριβή (έστω κι αν ακόμη και τέτοια μπορεί να είναι διδακτική) μπορεί να σε καταρρακώσει ψυχολογικά, να σε κάνει να αμφιβάλεις για την αξία και τις δυνατότητές σου και να σε οδηγήσει μισοτελειωμένο στη συνέχεια της σειράς. Μια ήττα στο νήμα παρά την απογοήτευση που φέρνει για τον τρόπο που ήρθε, σου δίνει την αίσθηση πως τον αντίπαλο τον… έχεις και αυτό που δεν κατάφερες στην πρώτη, θα το πετύχεις στη δεύτερη ευκαιρία.

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό έδινε την αίσθηση πως μπορεί. Το πλάνο του ήταν πετυχημένο και θα μπορούσε να έχει μπει νωρίτερα από το τρίτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι, αν δεν ήταν απελπιστικά άστοχα τα ατού του στα μακρινά σουτ. Όταν αυτό το πρόβλημα λύθηκε, οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο στο παιχνίδι κι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τα φάουλ και τα προσωπικά καλάθια των Γουίμς, Χριάπα και Χάινς (που γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χρυσοπληρώνονται), θα είχαν κάνει το break από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Οι παίκτες του Αλβέρτη φάνηκαν αποκαμωμένοι στην παράταση, χωρίς ενέργεια και καθαρό μυαλό (αμφίδρομες καταστάσεις άλλωστε), με πολύ αργές και ανέμπνευστες επιθέσεις και με τον Διαμαντίδη να εξελίσσεται σε μοιραίο, αφού η επιλογή να πάρει τα τελευταία σουτ ήταν προφανής και για τον αντίπαλο.

Η πρώτη μάχη χάθηκε, όχι όμως και ο πόλεμος. Ένας Παναθηναϊκός πιστός στο καλό πλάνο του πρώτου ματς, αλλά με μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας (από τα 6/25 τρίποντα), καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ (έχασε 12 αμυντικά από μια ομάδα που δεν φημίζεται για τις επιδόσεις της σε αυτόν τον τομέα), αποτελεσματικότερη περιφερειακή άμυνα (8/21 τρίποντα είχε η ΤΣΣΚΑ) και δυναμικότερη αντιμετώπιση του ένας εναντίον ενός (στο οποίο διέπρεψαν Γουίμς, Χριάπα, ακόμη κι ο Χάινς) θα καταφέρει να κάνει τη Μεγάλη Παρασκευή αυτό που δεν έκανε στο πρώτο ματς της σειράς. Κι επιστρέφοντας με 1-1 στην Αθήνα θα μπορεί να κάνει Ανάσταση την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x