Διονύσης Δεσύλλας

Έτσι θα βάλει τέλος στις περιπέτειες «τύπου Μπεργκ» ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, ώστε να επιστρέψει στο κλαμπ η αναγκαία κανονικότητα, προτού να είναι αργά.

Του Διονύση Δεσύλλα

Στην περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ και των όσων έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο. Ούτε η μια, ούτε η άλλη πλευρά έχουν το απόλυτο δίκιο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Έχει δίκιο ο Σουηδός να διαμαρτύρεται για τις οφειλές, όπως θα έχει και κάθε ποδοσφαιριστής. Έχει, επίσης, δίκιο ο Παναθηναϊκός να κατηγορεί τον παίκτη για απαράδεκτη συμπεριφορά, μετά τις μυστικές συναντήσεις με την Αλ Αϊν, αλλά και τις προσφυγές κατά του «τριφυλλιού», ως μέτρο πίεσης για δεχθεί η ομάδα τα λιγοστά χρήματα της ομάδας από τα Εμιράτα.

Το πρώτιστο και κυρίαρχο στην όλη υπόθεση είναι γιατί έφτασε στο σημείο ο Μπεργκ να θέλει να φύγει από τους «πράσινους» και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να σταθούμε σε πάρα πολλά σημεία της όλης ιστορίας που έχει ταλαιπωρήσει τον σύλλογο αφάνταστα τις τελευταίες ημέρες. Το βέβαιο είναι ότι από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής είχε αποφασίσει ότι θέλει να αποχωρήσει, θα μπορούσε να το κάνει με διαφορετικό τρόπο. Να μεταφέρει στη διοίκηση την πρόταση της Αλ Αϊν, να γίνονταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές και μέσω συνέντευξης Τύπου ο Σουηδός να αποχαιρετούσε την ομάδα και τον κόσμο της. Τόσο απλά, τόσο ωραία, τόσο… ποδοσφαιρικά. Τα λάθη και από τις δυο πλευρές, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Μια κατάσταση ότι έχει εξοργίσει και έχει αποτρελάνει τους φίλους του «τριφυλλιού».

Αφού γίνει ό, τι γίνει στο όλο θέμα Μπεργκ, το οποίο θα ξεκαθαρίσει κατά πάσα πιθανότητα οριστικά σήμερα, η ζωή στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό θα συνεχιστεί. Δεν θα σταματήσει επειδή ο Μπεργκ αποχωρεί. Κι εδώ, λοιπόν, πάμε στα πιο σημαντικά…
Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να παλεύει με μεγάλη αξιοπρέπεια να λύσει όλα τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει τη μεγάλη του «μάχη» από το δικό του πόστο και με τους ποδοσφαιριστές να παρακολουθούν τις εξελίξεις, όντας προβληματισμένοι, η διοίκηση του «τριφυλλιού» θα πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις. Δεν γίνεται να πορευτεί ο Παναθηναϊκός μέσα σε ένα τέτοιο «περιβάλλον». Δεν γίνεται να υπάρχει η αβεβαιότητα και η πιθανότητα να υπάρξουν νέες περιπέτειες «τύπου Μπεργκ». Σε όλα αυτά θα πρέπει να μπει μια τελεία από τους διοικούντες και να χαραχτεί το νέο σχέδιο, το οποίο θα γίνει γνωστό και στο φίλαθλο κοινό. Αλλωστε, εκεί οφείλει να δίνει εξηγήσεις ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Στον κόσμο του.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να τοποθετηθεί, να αναλύσει την κατάσταση και να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο. Θα πρέπει να κάνει γνωστό τον δρόμο που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός. Να μάθουν όλοι το πλάνο, το σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που μεγάλωσαν από τα λάθη της περσινής σεζόν, τους στόχους, τις προσδοκίες και το όποιο όραμα υπάρχει. Κι αφού αναλυθούν όλα αυτά, ευθύνη της διοίκησης- η οποία όλα αυτά τα χρόνια με σωστά και λάθη έχει κάνει μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό- είναι επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψει η κανονικότητα στο κλαμπ. Μια κανονικότητα που θα έχει συνέπεια στις υποχρεώσεις, η οποία θα εξαφανίσει μια και καλή τις μουρμούρες και τους προβληματισμούς, θα έχει ξεκάθαρους στόχους κορυφής εντός και εκτός και συγκεκριμένο σχέδιο σε διοικητικό επίπεδο για το «σήμερα» και το «αύριο» του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x