Γιώργος Ζαχαριάδης

Εύκολα τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ του Champions League

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για τον Ολυμπιακό, το νταμπλ, το Champions League και τον Σαββίδη που θα πρέπει να αλλάξει επίπεδο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Όσοι προσπαθούν να περιορίσουν την κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό σε ένα αγώνα που παίζεται σε 90 λεπτά, μάλλον δεν είναι έτσι ακριβώς… Αυτό εξυπηρετεί τον Λουτσέσκου και τους παίκτες, που κι αυτοί δεν έχουν κλειστά τα μάτια και τα αυτιά τους. Ακούν και παρατηρούν, ορισμένοι τα μεταφέρουν στην προπονήσεις και πολύ περισσότερο οι Έλληνες που γίνονται αποδέκτες των αντιδράσεων και της επικοινωνιακής πολιτικής, όπως εξελίσσεται με βάση το… πρωτόκολλο.

Κάποιος λοιπόν, θα χάσει, κάποιος θα κερδίσει, ένας διαιτητής θα περάσει απαρατήρητος ή θα αφήσει το στίγμα του (όπως συνηθίζεται) κι αν πρόκειται για το συγκεκριμένο παιχνίδι της Κυριακής, που οδηγεί σε τίτλο (ή πρόκειται για ένα από αυτά που σε οδηγούν στον τίτλο) κι αν δεν συμβεί κάτι ανόητο για να ασχοληθούμε με επεισόδια, θα θυμόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ είχε εύκολη αποστολή και αυτό διαβλέπω με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως ο Ολυμπιακός με την απόδοση που έχει φέτος κι αν θέλετε με την εικόνα του στις τελευταίες αναμετρήσεις, που, όπως υποστηρίζουν, είναι βελτιωμένη, θα κοντράρει τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ.

Οι «συγκρατημένοι» και μίζεροι σε πολλές περιπτώσεις ΠΑΟΚτσήδες της Θεσσαλονίκης και ειδικά των ραδιοφώνων είχαν πατήσει το συναγερμό για τον αγώνα της Λαμίας λες και ο ΠΑΟΚ θα σταματούσε στην… Μπαρτσελόνα της Φθιώτιδας. Πέρασε εύκολα, όπως ακριβώς προέβλεψα, διότι δεν υπάρχει κανείς, μέχρι να φτάσουμε στον αγώνα με την ΑΕΚ, που θα αντικρίσει τον ΠΑΟΚ και θα είναι ικανός αντίπαλος για να τον σταματήσει.

Αυτή είναι η ουσία και θα πάω πολλά χρόνια πίσω, σε εκείνη την περιβόητη παράδοση που είχε δημιουργήσει ένα αστικό μύθο για τους φίλους του ΠΑΟΚ και γενικότερα τους φίλους του ποδοσφαίρου, όταν ερχόταν η ώρα της Τούμπας για τον Ολυμπιακό: Ρωτούσαν πόσα γκολ θα βάλει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο και πόσα στο δεύτερο μέρος. Έτσι είχαν συνηθίσει μετά από μερικές εντυπωσιακές νίκες. Κάπου εκεί βρισκόμαστε πλέον. Στο ίδιο σημείο, με τον ΠΑΟΚ να έχει βρει ρυθμό, να είναι εντυπωσιακά επικρατέστερος των αντιπάλων του και να έχει αφήσει πίσω του εκείνη την περίοδο της σεζόν που δεν έβγαζε την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και του συνόλου του. Μπαίνει στο γήπεδο και είναι ικανός να πνίξει τον αντίπαλο και να πατήσει περιοχή από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Εγκλωβίζει σε θέση άμυνας κάθε ομάδα, ειδικά στην Τούμπα, από την πρώτη στιγμή, χωρίς να διαπραγματεύεται κάτι λιγότερο από την απόλυτη και καθαρή επικράτηση.

Με τον Ολυμπιακό, πέρα από την χλιαρή επικοινωνιακή αντιπαράθεση που περιλαμβάνει γουστόζικες τοποθετήσεις από τα γραφεία Τύπου, ένα λογύδριο από τον Σάββα Θεοδωρίδη και όσα θα προκύψουν από το τρίτο ημίχρονο του αγώνα της Κυριακής, θα μείνει ένα σκορ και μια νίκη του ΠΑΟΚ, όπως είναι πολύ λογικό να προκύψει και να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους, στην αλλαγή σκυτάλης για το πρωτάθλημα.

Βλέπω ότι μόνο η εφτάψυχη, κοντή σε ρόστερ, με θράσος και πολλές δυνάμεις σύνολο ΑΕΚ, θα είναι ίσως η πιο μεγάλη δοκιμασία που ίσως χρειαστεί μια διαφορετική και πιο προσεκτική διαχείριση από τον ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα, ο πιο αδαής δεν μπορεί παρά να διαπιστώνει σε κάθε ευκαιρία ότι η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ οδηγεί σε τίτλο ή ακόμη και σε τίτλους (μαζί με το κύπελλο) κι αν θα πρέπει να μας απασχολεί κάτι θα είναι το εξής:

Πόσο αποφασισμένος είναι ο Σαββίδης να φτάσει την ομάδα ψηλά, διότι θα πρέπει να ξοδέψει περισσότερο από όσα έχει ξοδέψει μέχρι τώρα για να μπει δυναμικά στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, ως ομάδα Champions League. Εδώ σε θέλω…

Θα τα ξαναπούμε για αυτό που θα βρει μπροστά του σε λίγους μήνες και θα πρέπει να λειτουργήσει πολλά διαφορετικά από ότι στις περιπτώσεις του Μολέδο (να γελάς και να κλαις) και του Κουρμπέλη.

Αν δεν αυτοκτονήσει, ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής, ίσως και κυπελλούχος, θα πρέπει να είναι και σίγουρος για τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x