Betmasters

Ευρωλίγκα: Δεν τον… βλέπουν στο ΟΑΚΑ

Δεν έχει αντίπαλο μέχρι τώρα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός παραμένοντας η μοναδική αήττητη εντός έδρας ομάδα στη διοργάνωση.

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Με νίκη μένει ολομόναχη στην κορυφή η ΤΣΣΚΑ, απουσίες στη Βαλένθια, πανίσχυρος στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός.

Εφές – Μπασκόνια

Δεν μπόρεσε η Εφές να μπει στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα χάνοντας με κάτω τα χέρια με 100-81. Ακολούθησε το άνετο 83-68 στο τουρκικό πρωτάθλημα επί της Σακάρια. Με ρεκόρ 3-8 οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν κάθε αναμέτρηση από δω και πέρα ως τελικό. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και οι μνηστήρες είναι πολλοί. Κόντρα στην Μπασκόνια θα παλέψει για την επιστροφή στις νίκες και την βαθμολογική αναρρίχηση. Πέρσι την κέρδισε στο αντίστοιχο ματς με 96-85. Η Μπασκόνια βρίσκεται στα καλύτερά της με επτά νίκες στα οχτώ τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντως, τελευταία παίζει με τη φωτιά κερδίζοντας στο όριο Ερυθρό Αστέρα και Μάλαγα, ενώ υπέκυψε με 83-69 στο ματς με τη Φενέρ. Βαθμολογικά βρίσκεται οριακά εκτός οχτάδας, αλλά με νίκη την πιάνει. Λείπουν Ντιπόπ και Ρέι. Εκτός έδρας χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς της έχοντας υποστεί 4 ήττες σε 6 αγώνες και θα ρισκάρω με τον άσο λόγω της μεγαλύτερης ανάγκης της Εφές. Περιμένω να αποδείξουν ποιοι πραγματικά είναι οι Σίμον, Ντράγκιτς, Ντάνστον, και Άνταμς.

ΤΣΣΚΑ – Μακάμπι Τ.Α.

Ασταμάτητη η ΤΣΣΚΑ. Πέρασε σαν σίφουνας από το Μπάμπεργκ με 92-76 και με νίκη απόψε μένει μόνη-πρώτη μετά την χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού. Σε εξαιρετική κατάσταση Ροντρίγκες και Ντε Κολό. Στη VTB καθάρισε με 88-75 την Ούνικς εκτός έδρας. Παίζει όσο χρειάζεται. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση και στην έδρα της σκοράρει 91 πόντους κατά μέσο όρο. Η Μακάμπι έρχεται από δύο σερί εντός έδρας νίκες στην Ευρώπη κόντρα σε Ζαλγκίρις και Βαλένθια. Κινήθηκε πάνω από τους 80 πόντους. Προβληματίζει αμυντικά. Στο πρωτάθλημα κέρδισε εκτός της Ιρόνι με 98-90. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ έχει 15 ήττες σε 18 αγώνες. Στη Μόσχα συνήθως χάνει εύκολα και στα τέσσερα τελευταία επέτρεψε πάνω από 90 πόντους. Οι 4 από τις 5 πιο πρόσφατες συγκρούσεις των δύο ομάδων είχαν τουλάχιστον 168 πόντους. Από το συνολικό over θα προτιμήσω το over 90,5 στους πόντους των γηπεδούχων.

Παναθηναϊκός – Μιλάνο

Μπήκε πολύ δυνατά στη Λιθουανία κόντρα στη Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός και προηγήθηκε 22-10. Οσο περνούσε η ώρα προβλημάτιζε, ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια και μοιραία ηττήθηκε με 80-74. Μάλιστα η διαφορά έφτασε και στους 17 πόντους, αλλά τη μάζεψε. Σταθερά καλοί οι Καλάθης, Παππάς και Ρίβερς με 37 πόντους συνολικά. Έχει βγει στην αγορά για ψηλό, αφού υπάρχει θέμα στη ρακέτα. Παραμένει η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση χωρίς εντός έδρας νίκη. Στο πρωτάθλημα κέρδισε εύκολα τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με 88-70. Η Μιλάνο έφτασε να κερδίζει με διψήφιο την Κίμκι και τελικά ηττήθηκε με 77-71, Ακολούθησε ακόμα μία ήττα στο πρωτάθλημα από την Τορίνο με 71-59. Σε πολύ κακή κατάσταση. Πέντε ήττες στα έξι τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πιανιτζιάνι προσπαθεί να βρει τη σωστή χημεία. Υπάρχει σοβαρό θέμα στον τομέα των ριμπάουντ. Λείπουν Γκάουντλοκ και Γιανγκ. Σε σύνολο 12 αγώνων κόντρα στους «πράσινους» έχει υποστεί 9 ήττες. Με τον Παναθηναϊκός να έχει το απόλυτο εντός σε πέντε αγώνες ξεπερνώντας τους 80 πόντους στους 4 εξ αυτών και την Μιλάνο να στηρίζεται στον ρυθμό των Αμερικανών της και το περιφερειακό σουτ το over 151,5 αποκτά ξεκάθαρη αξία.

Βαλένθια – Ερυθρός Αστέρας

Η Βαλένθια διανύει τη χειρότερή της φάση στη σεζόν, Έφτασε τις έξι ήττες στα επτά τελευταία ματς σε Ισπανία και Ευρώπη. Πιο πρόσφατο το εις βάρος της 73-71 στην έδρα της Εστουδιάντες. Ξεκάθαρος λόγος της πτώσης η κούραση λόγω των πολλών απουσιών. Δεν γίνεται σωστό ροτέισον, αφού τα κουκιά είναι μετρημένα. Λείπουν Σάστρε, Ντιό και Γουίλιαμς. Η συμμετοχή του ηγέτη Ντούμπλιεβιτς θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Έχοντας μόνο τρεις νίκες σε 11 αγώνες η σημερινή αναμέτρηση αποκτά τον χαρακτήρα τελικού. Ο Αστέρας ξέσπασε στην Εφές με 100-81, στη συνέχεια κέρδισε 93-87 την Τσιμπόνα στην Αδριατική και συνολικά έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες. Τα λεξι τελευταία παιχνίδια του είχαν πάνω από 160 πόντους. Δύο φορές έχει αντιμετωπίσει τη Βαλένθια πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες. Από τη μία η έδρα, αλλά και οι απουσίες. Από την άλλη το μομέντουμ και η άγνοια κινδύνου. Οριακό ματς. Μικρό προβάδισμα στους Ισπανούς. Πονηρό το χάντικαπ.

Δες εδώ όλα τα προγνωστικά της Ευρωλίγκας από το betmasters.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x