Επικαιρότητα

Ευθεία και επιθετική παρέμβαση Τσίπρα στο διαγωνισμό για τις άδειες, στο παρά πέντε

Χωρίς απαντήσεις στα βαριά ερωτήματα για το αδιάβλητο του διαγωνισμού, αλλά με δηλώσεις όπως «παλιά διαπλοκή», επιχειρεί μία ευθεία και επιθετική παρέμβαση στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Ευθεία και επιθετική παρέμβαση στη διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών επιχειρεί ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της δημοπρασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη Realnews, επιλέγει την επίθεση αντί να απαντά στα ερωτήματα και τις ενστάσεις που έχουν τεθεί από όλους τους υποψηφίους για το αδιάβλητο της διαδικασίας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «διασκεδαστικό ντελίριο...».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μέσα από το διαγωνισμό επιχειρεί να στήσει ένα ολιγοπώλιο και να ελέγξει την ενημέρωση, ο κ. Τσίπρας μιλά για «παλιά διαπλοκή» και «παρακράτος διαπλοκής», αποφεύγοντας και πάλι να μιλήσει με ονόματα.

Ωστόσο, μιλώντας στα μέσα Ιουλίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός δήλωνε στον Αλέξη Παπαχελά ότι δεν περιμένει να έρθουν «ευαγή ιδρύματα να καταθέσουν ευγενικές προσφορές» και ότι δεν τον ενδιαφέρει «ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πάρουν τις άδειες».

Την ώρα όμως που ο πρωθυπουργός διακηρύσσει πως ο διαγωνισμός θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο, από την απάντηση της Επιτροπής που θα «τρέξει» τη διαδικασία αποδεικνύεται πως το επίμαχο λογισμικό δεν έχει διεθνή πιστοποίηση και παραδόθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στις 25 Αυγούστου, δηλαδή λίγες μόλις ημέρες πριν τη δημοπρασία.

Προηγουμένως, είχε γίνει μία πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων των συμμετεχόντων, χωρίς ουδείς να έχει ελέγξει αν το λογισμικό πληροί όλες τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, όπως δηλαδή είχε οριστεί στην αρχική προκήρυξή του.

«Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των ΜΜΕ» σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση».

«Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό», προσθέτει η ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει ότι «δεν την συμφέρει την κυβέρνηση -και το λέω δημόσια και με πολύ σαφή τρόπο- δεν την συμφέρει και δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να οδηγήσει τα πράγματα σε τυφλές συγκρούσεις».

«Υπάρχουν πάντα, μέσα από τη λογική των πραγμάτων, λύσεις. Και πρέπει να βρεθούν αυτές οι λύσεις», συμπληρώνει.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x