Πόλο

Έχασε την πρωτιά, αλλά προχωρά η Εθνική!

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών υπέστη την πρώτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από την Ολλανδία (8-7) και πλέον περιμένει αντίπαλο για την οκτάδα της διοργάνωσης!

Έχασε, αλλά... μικρό το κακό για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών!

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ηττήθηκαν από την Ολλανδία με 8-7, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στη δεύτερη θέση του ομίλου, με τις «οράνιε» να καπαρώνουν την πρωτιά.

Η πρώτη ήττα της γαλανόλευκης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, μετά από τέσσερα νικηφόρα παιχνίδια, σημαίνει πως στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την τρίτη του άλλου ομίλου. Δηλαδή, μία εκ των Ρωσίας ή Ουγγαρίας, ανάλογα με την εξέλιξη του Ισπανία-Ρωσία που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με λίγα γκολ στο ξεκίνημα. Συγκεκριμένα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2, ενώ με την λήξη του τρίτου οκταλέπτου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε μπροστά με 5-4. Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο και ενώ βρέθηκε ξανά μπροστά στο σκορ με 6-5, η Ολλανδία πέτυχε τρία συνεχόμενα τέρματα και παρά το γκολ της Ασημάκη λίγο πριν την εκπνοή, γνώρισε την ήττα με 8-7.

Ο αγώνας των προημιτελικών απέναντι σε Ρωσία ή Ουγγαρία είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (23/7).

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 3-2, 2-4

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ολλανδία (Άρνο Χαβένγκα): Αρτς, Μέγκενς 1, Γκίνι 2, Φαν ντερ Σλοτ, Βουλβς, Στόμπχορστ, Ρόγκ, Σέβενιτς 2, Γιούστρα, Κούλχαας 3, Φόορφελτ, Σλέικινγκ, Βίλεμς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x