Γιάννης Σταυρόπουλος

Έχει δίκιο να φωνάζει ο Χιμένεθ!

Ο λόγος που προβληματίζεται ο Μανόλο Χιμένεθ λίγο πριν τα ματς που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

Μετά το τέλος της 24ης αγωνιστικής και της ανακοίνωσης της τιμωρίας του ΠΑΟΚ (σε πρώτο βαθμό), η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα στο +5 από την ομάδα του Λουτσέσκου και στο +7 από τον Ολυμπιακό.

Στις τάξεις της Ένωσης είναι λογικό να επικρατεί ικανοποίηση για το πώς εξελίσσεται η χρονιά. Παρά τις αναποδιές με τους τραυματισμούς και το πρόγραμμα-βουνό, οι κιτρινόμαυροι μπαίνουν στις τελευταίες στροφές ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο ενώ φυσικά είναι μέσα και στο Κύπελλο. Για το μόνο πράγμα που μπορεί να νιώθουν μια… αδικία είναι ο αποκλεισμός από την Ντιναμό Κιέβου, ωστόσο, το ευρωπαϊκό comeback έγινε και μάλιστα ολοκληρώθηκε με την ομάδα να αποχαιρετάει το Europa League στην φάση των «32» χωρίς ήττα σε ολόκληρη την διοργάνωση.

Πλέον ο Μανόλο Χιμένεθ και οι παίκτες του μπαίνουν σε φυσιολογικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Το πρόγραμμα… στρώνει και τα δύο παιχνίδια κάθε τρεις μέρες ανήκουν στο παρελθόν, που βέβαια για τον οπαδό της ομάδας που είδε τις ευρωπαϊκές βραδιές να επιστρέφουν ήταν ευχάριστο, όμως για τους Γκάλο ή Σιμόες για παράδειγμα ήταν Γολγοθάς.

Στις τελευταίες του συνεντεύξεις όσο και στις κινήσεις του την ώρα των παιχνιδιών αλλά και στις προπονήσεις στα Σπάτα ο Χιμένεθ ρίχνει το βάρος σε έναν τομέα που ξέρει πολύ καλά πως θα είναι καθοριστικός στο φινάλε. Τα τελειώματα των φάσεων!

Το ματς με τον Πανιώνιο ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ να έχει 12 τελικές προσπάθειες, δεν δέχτηκε καμία, αλλά μπήκε στα αποδυτήρια προηγούμενη μόλις 1-0. Χαρακτηριστική περίπτωση παιχνιδιού «1-0 αντί για 3-0». Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος μη γίνει… η στραβή κυριάρχησε κάτι το οποίο ήταν φυσιολογικό από την στιγμή που τα λεπτά περνούσαν και οι κυανέρυθροι έμεναν ζωντανοί στο παιχνίδι.

inner

Κοιτώντας τα στατιστικά ολόκληρης της χρονιάς στο πρωτάθλημα, οι κιτρινόμαυροι, που είναι στην κορυφή, έχουν πετύχει 40 γκολ σε 24 παιχνίδια. Έχουν την τρίτη καλύτερη επίθεση πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έχουν από 46 και ουσιαστικά ένα ματς λιγότερο στο χορτάρι, αφού το ματς στην Τούμπα δεν έγινε και κατοχυρώθηκε στους ερυθρόλευκους με σκορ 0-3 (κάτι που σημαίνει ότι αν έμπαιναν και αυτά στην εξίσωση θα έφταναν τα 49).

Η ουσία βρίσκεται όχι στο ότι η ΑΕΚ δεν δημιουργεί αλλά στο ότι δεν τελειώνει τις φάσεις. Παρότι έχει την 3η κατά σειρά επίθεση, βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις τελικές προσπάθειες και μάλιστα με διαφορά.

inner

Έχει 319, δηλαδή 20 περισσότερες από τον ΠΑΟΚ και 23 από τον Ολυμπιακό, που βέβαια πετυχαίνουν γκολ με μεγαλύτερη ευκολία αφού βρίσκουν δίχτυα ανά 6.5 και 6.4 τελικές προσπάθειες αντίστοιχα, ενώ η Ένωση ανά 8.0.

inner

Μάλιστα, η ΑΕΚ έχει και τον παίκτη που βρίσκεται δεύτερος στη λίστα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Αυτός είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που έχει 54 τελικές και 6 γκολ και βρίσκεται πίσω από τον Πέδρο Κόντε (59 και 13 γκολ) αλλά και πάνω από τον Ουάρντα (50 και 7 γκολ) και τον Ανσαριφάρντ (48 και 13 γκολ).

inner

Ο Χιμένεθ βλέποντας την ομάδα του να παράγει -και τις περισσότερες φορές με όμορφο ποδόσφαιρο και οργανωμένες προσπάθειες- ευκαιρίες ξέρει πως αν τα γκολ έρθουν με μεγαλύτερη ευκολία στα επόμενα παιχνίδια τότε η ΑΕΚ θα αγκαλιάσει νωρίτερα τον τίτλο.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x