Μιχάλης Λεάνης

Εχει μέλλον η εθνική μπάσκετ

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον άδοξο αποκλεισμό της εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και την επόμενη μέρα.

Το ταξίδι αποδείχθηκε σύντομα. Το περιμέναμε διαφορετικό. Τουλάχιστον έτσι όπως είχε ξεκινήσει το Παγκόσμιο κάναμε όνειρα και μάλιστα πολλά. Ετσι όμως είναι αυτές οι διοργανώσεις. Μια κακή βραδιά και πάνε όλα στράφι. Δυστυχώς, η εθνική στο πιο αποφασιστικό σημείο δεν μπόρεσε να παίξει μπάσκετ και μοιραία αποκλείστηκε. Δεν περιμέναμε τόσο κακή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μας δεν κατάφερε να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου της και έχασε σε ενέργεια.

Η Σερβία μας αιφνιδίασε. Κυριάρχησε παντού. Σε ρυθμό ειδικά που κατόρθωσε να μας παρασύρει και να πάρει από νωρίς τα ηνία. Εμείς δεν είχαμε ούτε μυαλό ούτε τακτική. Τρέχαμε για να είμαστε κοντά στο σκορ, αλλά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου μείναμε από δυνάμεις. Την ίδια ώρα η άμυνά μας δεν βρήκε ποτέ τρόπο να σταματήσει τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς. Μας πήγαν στο σετ παιχνίδι, δεν μπορέσαμε να τρέξουμε και τα πάντα τελείωσαν.

Παίζαμε σαν υπνωτισμενοι και ουσιαστικά δεν ελέγξαμε ποτέ τον αγώνα. Ούτε μυαλό, ούτε τακτική. Τίποτα. Στο χειρότερο σημείο, κάναμε το χειρότερο παιχνίδι. Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της. Μπορούσε πολύ καλύτερα κι αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι. Ετσι είναι τα νοκ άουτ παιχνίδια. Οτι κι αν έχεις κάνεις πριν, αν χάσεις το νοκ άουτ πάνε όλα στράφι. Δεν είναι όμως έτσι η κατάσταση. Η Ελλάδα έδειξε πράγματα στον όμιλο. Επαιξε μπάσκετ κόντρα σε καλές ομάδες. Εδειξε ότι ξέρει να παίζει και ότι μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις υπέρ της. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός. Ετσι είναι αυτές οι διοργανώσεις. Φυσικά θα θέλαμε κάτι παραπάνω και η μέχρι χθες πορεία μας είχε ανοίξει την όρεξη. Δεν έρχονται όμως πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Θέμα βραδιάς ήταν.

Η Σερβία δεν είναι ποιοτικά καλύτερη μας όπως ήταν άλλα χρόνια. Νίκησε όμως και αυτό είναι πάντα που μετράει. Για μας όμως μετράει πολύ τα όσα έβγαλε η ομάδα στο παρκέ και τα όσα υποσχέθηκε για τη συνέχεια. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου όπως δεν είχε έρθει και μετά από όχι καλές πορείες της εθνικής. Η ζωή συνεχίζεται και το σημαντικό είναι ότι η εθνική μπάσκετ έχει μέλλον. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x