Γιώργος Ζαχαριάδης

Φαντάσου να είχε αποχωρήσει ο ΠΑΟΚ…

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει για τον ΠΑΟΚ που ήθελε να αποχωρήσει, για ένα γκολ που έπρεπε να μετρήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα, αλλά, ο διαιτητής δεν ήθελε και τελικά… ήθελε.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Το ότι ο διαιτητής του τελικού του… οφ σάιντ, επανέρχεται για έναν ακόμη αγώνα υψηλού κινδύνου, μια αναμέτρηση που γίνεται για να αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής, είναι προφανές ότι δημιουργεί θέμα και στους δύο αντιπάλους. Όταν μάλιστα, ακυρώνεται το μοναδικό γκολ, το οποίο θα έδειχνε νικητή τον ΠΑΟΚ και θα γκρέμιζε από την κορυφή την ΑΕΚ και τελικά δεν υπάρχει παράβαση, αλλά, το συζητάς για ώρες μέσα από ριπλέι και τηλεδιαιτητές, τότε είναι που θα πρέπει να είσαι γενναίος. Όχι βέβαια παίρνοντας την ομάδα για να φύγεις.

Δηλαδή, ο Σαββίδης «πέταξε» στον αγωνιστικό χώρο, είχε άμεση εικόνα του τι ακριβώς συνέβη (σε χρόνο ρεκόρ) και αποφάνθηκε ότι η ομάδα –πρέπει να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας; Και τι μάχη είναι αυτή όταν αποχωρείς από τον αγωνιστικό χώρο. Παραίτηση είναι και τίποτε λιγότερο.

Να πεις ότι σου στερούν το πρωτάθλημα, που δεν είχες κατακτήσει, μπορεί να το υποστηρίξεις. Αλλά, να δώσεις τις μάχες σου εκεί όπου ΕΣΥ ο ίδιος υποστήριξες ότι πρέπει να κερδίζονται, στον αγωνιστικό χώρο και να συνεχίσεις να παλεύεις.

Η συνέχεια και η κατάληξη του αγώνα, αποδεικνύει ότι ο Βαρέλα κι ο Βιεϊρίνια, που απέτρεπαν τον Σαββίδη να αποχωρήσει ο ΠΑΟΚ, είχαν δίκιο σε κάθε περίπτωση, διότι το παιχνίδι διακόπηκε σε βάρος της ΑΕΚ, που δεν επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο, επειδή τελικά το γκολ μέτρησε.

Ο Κομίνης μοιάζει να είναι ανεπαρκής σε παιχνίδι που ακυρώθηκε γκολ επειδή η ΑΕΚ πίεσε τους διαιτητές. Και στη συνέχεια το… επανέφερε σε ισχύ, θεωρώντας ότι κακώς το ακύρωσε αρχικά.

Ούτε καν ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία στο επίμαχο σημείο, γεγονός που ενισχύει τη θέση του ΠΑΟΚ.

Η δική μου θέση είναι ότι το γκολ μετρά, από τη στιγμή που η μπάλα δεν ελέγχεται από τον Μπάρκα και ο Μαουρίτσιο, δεν τον παρενοχλεί (εκτός του ότι δε συμμετέχει της φάσης).

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο Μαουρίτσιο στη φάση, ο Μπάρκας θα το έτρωγε, κατά συνέπεια, ποια είναι η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή που ήταν οφ σάιντ;

Θα μπορούσα να δικαιολογήσω την αγανάκτηση του Σαββίδη και την απόφασή του να πάρει την ομάδα και να φύγει, μόνο αν ήταν το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και είχε λήξει η σεμνή τελετή. Αλλά, η συμπεριφορά του και ειδικά η συμπεριφορά του Μίχελ, είναι απαράδεκτη. Απαράδεκτη και η επίθεση του Σαββίδη, όσα λένε ότι ξεστόμισε και η επίθεση στην ΑΕΚ, που στο κάτω κάτω της γραφής ήθελε μόνο να κερδίσει, έστω κι αν έπρεπε να αλλάξει η απόφαση διαιτητή και βοηθού.

Ο κόσμος στέκεται ψηλά. Στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αντιδρά ακραία. Βλέπει, όμως, τον Μίχελ να επιτίθεται στον διαιτητή, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να του φωνάζει «τέλειωσες», μάλλον επειδή έχει την εξουσία να το κάνει…

Πως ακριβώς, κάποια μέρα θα πρέπει να μας το εξηγήσει, διότι τις ίδιες απειλές έχει αφιερώσει και σε άλλους Έλληνες διαιτητές.

Και σε προηγούμενες περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τις συμπεριφορές του με αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αλλά, ξέχασα… Λεφτά υπάρχουν.

Είναι κρίμα που ταλαιπωρείται ο φίλαθλος, ο οπαδός και ένα ακόμη παιχνίδι μοιάζει περισσότερο με κωμωδία παρά με ποδόσφαιρο.

Είναι άδικο να μην τελειώνει το πρωτάθλημα μέσα στα γήπεδα και να αποφασίζουν οι αθλητικές δικαστίνες και οι εφέτες κι όποιος άλλος συμμετέχει σε πειθαρχικά όργανα κι όχι σε αγωνιστικά τμήματα των ομάδων.

Το ότι όλα συμβαίνουν με τον ΠΑΟΚ, κάτι λέει.

Το ότι τελικά το ματς τελειώνει επειδή η ΑΕΚ δεν βγαίνει να το συνεχίσει μετά από δυό ώρες (και βάλε…) αναμονής, επειδή ένιωσε θιγμένη από το όπλο του Σαββίδη, είναι… ευάλωτο και τίποτε λιγότερο.

Δεν θέλω να καταντήσω γραφικός (ή περισσότερο από όσο έχω γίνει…), αλλά, πώς να εξηγήσεις ότι υπάρχει ματς που δεν αρχίζει ή ματς που δεν τελειώνει, γίνονται στην Τούμπα.

Υ.Γ. 1 Είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω ότι τελικά η εικόνα των διαιτητών που παίζουν τον ΠΑΟΚ τελευταία, γενικότερα τις ομάδες της Θεσσαλονίκης (Άρη και Ηρακλή) είναι προβληματική και τα φαινόμενα αδικίας είναι ξεκάθαρα.

Το αγωνιστικό κομμάτι ταίριαξε στην ΑΕΚ. Πήγε το παιχνίδι στη δύναμη, ο ΠΑΟΚ ακολούθησε και δεν έκανε χρήση της ποιότητας, δεν είχε σπουδαίες φάσεις. Η ΑΕΚ είχε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, είχε επικίνδυνο τρανζίσιον.

Υ.Γ. 2 Οπλοφορεί ο Σαββίδης και το βγάλανε στη φόρα; Τι λέτε ρε παιδιά, σοβαρά; Έχει 20 άτομα ασφάλεια, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες και δεν έχει όπλο; Ποιος άλλος, αντίστοιχος δεν έχει όπλο και φυσικά άδεια οπλοφορίας, επειδή μπορεί να αποτελεί στόχο κακοποιών; Όλοι τους έχουν.

Μην κάνετε ανόητη προπαγάνδα, χωρίς να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Και το πήρε λέει η Μάρκα και το έκανε πρωτοσέλιδο. Πω πω! Τι μας λες; Η σπουδαία Μάρκα;

Κι αν οπλοφορεί, καλά θα κάνει να μην κουβαλά σε κοινή θέα στο γήπεδο. Να συμφωνήσω. Αλλά, ότι οπλοφορεί δεν είναι δα και τίποτε σπουδαίο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x