Επικαιρότητα

Φανατικοί μουσουλμάνοι έξω από την Αγία Σοφία -Ζητούσαν να μετατραπεί σε τζαμί

Στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώθηκαν φανατικοί μουσουλμάνοι, που προσευχήθηκαν και συγκέντρωσαν υπογραφές για να μετατραπεί σε τέμενος το σύμβολο της Ορθοδοξίας

Στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώθηκαν φανατικοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι προσευχήθηκαν και συγκέντρωσαν υπογραφές προκειμένου να μετατραπεί σε τέμενος το σύμβολο της Ορθοδοξίας.

«Ας σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία», φώναζε το πλήθος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

«Στο όνομα των χιλιάδων αδελφών μας απαιτούμε να μας επιτραπεί η προσευχή μέσα στο τέμενος της Αγίας Σοφίας», είπε ο Σαλίγ Τουρχάν, πρόεδρος της οργάνωσης νέων Ανατολία που διοργάνωσε την διαδήλωση, η οποία είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την ημερομηνία-σταθμό της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια υπογραφών που ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τζαμί.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν οι πύλες της στους μουσουλμάνους, αλλά να κλείσουν για τους Έλληνες και τους Δυτικούς

Η συγκέντρωση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά την προσευχή το πλήθος διαλύθηκε.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x