Betmasters

Φανέλα και έδρα δείχνουν Γκόρνικ

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την επικράτηση της ιστορικής ομάδας από το Ζάμπρζε, απέναντι στη Σλασκ Βρότσλαβ, για την πολωνική Έκστρακλασα.

Μπορεί η οικονομική κατάσταση των γηπεδούχων να μην τους επιτρέπει να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, μπορεί τα (κυρίως εγχώρια) επιτεύγματα των δεκαετιών του 1960 και του 1980 ν΄ αποτελούν μακρινές αναμνήσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει πώς η Γκόρνικ Ζάμπρζε δεν αποτελεί μέγεθος και μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Έκστρακλασα. Είναι, μαζί με τη Βίσλα Κρακοβίας, η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Πολωνία (δεκατέσσερα τρόπαια Πρωταθλητή), ενώ κάθε χρόνο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται επάνω από τη μέση της βαθμολογίας κυνηγώντας, όσο την παίρνει, καλά πλασαρίσματα.

Λόγω έλλειψης χρημάτων φτιάχνει κομμάτι-κομμάτι το γήπεδό της («Στάντιον ιμ Ερνέστα Πόλα»), το οποίο στην παρούσα φάση έχει μικρή διαθέσιμη χωρητικότητα και, φυσιολογικά, μεγάλη πληρότητα. Επομένως, η Σλασκ πηγαίνει για την 22η αγωνιστική σε μία καυτή έδρα. Απουσιάζει η ισοπαλία από τα ματς των τελευταίων ετών, μεταξύ Γκόρνικ και Βρότσλαβ, με τους γηπεδούχους, πάντως, να έχουν υπέρ τους την παράδοση και με εύκολες νίκες (2013: 3-2, 2012: 4-1, 2011: 3-1). Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει βρει ρυθμό μέσα στο 2015, με στόχο αμφότερων να είναι η τρίτη θέση του Γιουρόπα Λιγκ.

Η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά είναι τέσσερις πόντοι, με την Γκόρνικ να είναι πίσω. Aν μπορέσει να κλείσει τον αρχηγικό επιθετικό Μάρκο Παϊσάο της Σλασκ, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα νίκης. Από τη στιγμή που το ενδεχόμενο αυτό δίνεται αουτσάιντερ, το κρατάμε. Δεύτερη επιλογή θ΄ αποτελέσει το «six-pointer» του Σαμπιονά, ανάμεσα στην ουραγό Μετς και την Εβιάν που βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ματς λιγότερο από τις Λανς και Μετς οι οποίες βρίσκονται στον πυθμένα (25 έναντι 26), κάτι που σημαίνει πώς πρώτος στόχος, για την 27η αγωνιστική του Σαμπιονά, είναι να διατηρηθεί αυτή η απόσταση.

Η Λανς έχει απαιτητικό παιχνίδι με τη Ρεν εντός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες δύο της ζώνης του υποβιβασμού συγκρούονται μεταξύ τους στο «Σεν Σιμφοριέν». Η τιμωρία του Δανού αμυντικού Βας θα κάνει πιο συντηρητική την Εβιάν. Αν της προκύψει το παιχνίδι θα το πάρει, μα προέχει να μην το χάσει. Δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου το ενδεχόμενο αυτό και για τη Μετς, διότι σε περίπτωση ήττας αρχίζουν και ψαλιδίζονται οι πιθανότητες παραμονής επικίνδυνα. Η Εβιάν δεν έχει φέρει ισοπαλία ως φιλοξενούμενη, ούσα κάκιστη εκτός έδρας. Λογικό σενάριο, πάντως, στην προκειμένη περίπτωση να σημειώσει την πρώτη της. Και οι δύο αντίπαλοι έχουν απουσίες κι αυτό θα παίξει το ρόλο του.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
267. ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΜΠΡΖΕ – ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ: 1 (2,55)
283. ΜΕΤΣ – ΕΒΙΑΝ: Χ (3,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x