Τένις

Φέντερερ-Τζόκοβιτς για τον τίτλο στο Ντουμπάι

Στον τελικό του τουρνουά τένις στο Ντουμπάι θα βρεθούν ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς το Σάββατο (28/2), καθώς επικράτησαν στους ημιτελικούς των Μπόρνα Τσόριτς και Τόμας Μπέρντιχ αντίστοιχα.

Σε μία ακόμα νίκη προχώρησαν ο Ρότζερ Φέντερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του τουρνουά των 2 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ντουμπάι και θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο (28/2).

Άνετα ο Φέντερερ

Στο πρώτο ματς της ημέρας κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Ρότζερ Φέντερερ απέναντι στη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, Μπόρνα Τσόριτς. Ο 18χρονος Κροάτης προέβαλλε αντίσταση στα πρώτα πέντε games του πρώτου σετ, καθώς υπολειπόταν με 3-2 games, όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό με τον Φέντερερ να κάνει δύο break και να επικρατεί με 6-2.

inner

Στο επόμενο σετ ο Ελβετός μπήκε δυνατά με διάθεση να τελειώνει γρήγορα την υπόθεση πρόκριση, έκανε το break στο δεύτερο σετ και πήρε στο προβάδισμα με 3-0 games. Ο Τσόριτς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1, αλλά ο Φέντερερ ήταν ισοπεδωτικός, πήρε το σετ με 6-1 και τη νίκη με 2-0.

Σθεναρή αντίσταση από τον Μπέρντιχ

Αντίθετα με τον πρώτο φιναλίστ του τουρνουά πολύ πιο δύσκολα τα βρήκε ο Σέρβος απέναντι στον Τόμας Μπέρντιχ. Ο Τζόκοβιτς μπήκε φουριόζος στην σκληρή επιφάνεια του γηπέδου και κάνοντας τρία συνεχόμενα break επιβλήθηκε με 6-0 του Τσέχου στο πρώτο σετ.

inner

Ο Μπέρντιχ όμως δεν το έβαλε κάτω και έδειξε πως δεν ήταν τυχαία στους τελικούς του 2013 και του 2014 στο Ντουμπάι. Πήρε το προβάδισμα από νωρίς και βρέθηκε μία «ανάσα» από την κατάκτησή του με 5-3. Ο Φέντερερ έκανε το break και πήρε τα δύο επόμενα games ισοφαρίζοντας σε 5-5, αλλά ο Τσέχος με τη σειρά του ανταπέδωσε και έκανε το break παίρνοντας το δεύτερο σετ με 7-5.

Στο τρίτο σετ ο Μπέρντιχ προηγήθηκε με 2-1 games, όμως ο Τζόκοβιτς επικράτησε στα τρία επόμενα κάνοντας το break στο πέμπτο αποκτώντας το προβάδισμα με 4-2. Ο Τσέχος μείωσε σε 4-3 και 5-4, αλλά στο τέλος ο Σέρβος ήταν ψύχραιμος και πήρε το τελευταίο game που του έδωσε τη νίκη με 2-1 σετ (6-0, 5-7, 6-4) και θα βρει στον τελικό τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός θα αγωνιστεί για ένατη φορά στον τελικό του τουρνουά στο Ντουμπάι έχοντας μέχρι τώρα έξι νίκες και δύο ήττες, με την τελευταία να χρονολογείται το 2011 απέναντι στον αυριανό (28/2) του αντίπαλο, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος το έχει κατακτήσει ακόμα τρεις φορές.

Η προηγούμενη φορά που είχαν αναμετρηθεί οι δύο τενίστες ήταν στον ημιτελικό του «Σανγκάη Μάστερς» στις 11 Οκτωβρίου του 2014, όταν ο Φέντερερ είχε επιβληθεί του Σέρβου με 2-0 σετ (6-4, 6-4). Ωστόσο, η τελευταία φορά που είχαν αγωνιστεί μεταξύ τους σε τελικό κάποιου τουρνουά ήταν στο Γουίμπλεντον το 2014, με τον Τζόκοβιτς να παίρνει τη νίκη με 3-2 σετ.

Συνολικά όμως το πάνω χέρι στην ιστορία των συνολικά 36 αναμετρήσεων του Φέντερερ με τον Τζόκοβιτς το έχει ο Ελβετός με 19 νίκες έναντι 17 του Σέρβου.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x