sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φέλιξ: Από την αμφισβήτηση, στην απόλυτη δικαίωση

Θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος μιας εκπληκτικής ομάδας αλλά στο τέλος δικαιώθηκε

Βρέθηκε στο επίκεντρο δριμείας κριτικής, θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος μιας εκπληκτικής ομάδας αλλά στο τέλος δικαιώθηκε.

Μαζί με τα υπόλοιπα λαμπερά αστέρια της Βραζιλίας κατέκτησε το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970. Πριν τη σέντρα πολλοί αμφισβήτησαν τις ικανότητές του.

Γράφτηκε δε πως ο Φέλιξ ήταν αδύνατο να σταθεί ως ισότιμο μέλος μιας 11άδας που είχε στη σύνθεσή της παίκτες σαν τον Πελέ, τον Τοστάο, τον Ριβελίνο, τον Κάρλος Αλμπέρτο, τον Ζαϊρζίνιο και τον Ζέρσον.

Αλήθεια είναι πως ο Φέλιξ είχε εκπληκτικά ρεφλέξ που του επέτρεπαν να κάνει τρομερές επεμβάσεις κάτω από τα γκολπόστ ωστόσο έκανε συχνά λάθη στις εξόδους του αλλά και στις τοποθετήσεις του στις στημένες φάσεις. Λάθη που έκαναν πολλούς να πουν πως ήταν τυχερός επειδή έπαιζε σε μια ομάδα που μπορούσε να δεχθεί τρία γκολ αλλά να πετύχει τέσσερα και να νικήσει.

Τα πράγματα στη θέση τους, ωστόσο, έβαλε ο αρχηγός της εκπληκτικής αυτής ομάδας, Κάρλος Αλμπέρτο, χρόνια μετά τον θρίαμβο του 1970.

Μίλησε για μια εκπληκτική απόκρουση του Φέλιξ σε κεφαλιά του Φράνσις Λι στο ματς κόντρα στην Αγγλία η οποία αν δεν είχε γίνει, η Βραζιλία δεν θα είχε κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο σύμφωνα με τον τότε αρχηγό της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x