Games

Φέρτε πίσω στο FIFA αυτά τα 7 έπη! (pics/video)

Οι πιο παλιοί τα θυμούνται. Οι πιο νέοι τα ξέρουν από τις εκατοντάδες ιστορίες (σαν εκείνες του στρατού) που έχουν ακούσει. Όπως και να έχει, αυτά τα 7 έπη λείπουν από το FIFA και τα θέλουμε πίσω!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρακάτω κείμενο δεν απευθύνεται σε συναισθηματικούς τύπους.

Συναισθηματικούς τύπους και over 30 χρονών.

Ή, αν είστε τέτοιοι, σφίξτε τα δόντια, γιατί το σοκ της συγκίνησης θα είναι μεγάλο.

Ή, τέλος πάντων, ελάτε να κάνουμε μια επιτροπή και να ζητήσουμε από το FIFA να επαναφέρει αυτά τα 7 πράγματα… χθες!

Κλειστό γήπεδο


inner
Τι να πεις και τι να πρωτοθυμηθείς! Ένα 6Χ6, κλειστό γήπεδο, με την μπάλα να μη βγαίνει έξω (χτυπούσε στις διαφημιστικές πινακίδες και επέστρεφε), με αποτέλεσμα να σου βγάζει την πίστη για να σκοράρεις! Αλλά εσύ, εκεί… Να «λιώνεις» ατελείωτες ώρες στο… παρκέ! Υ.Γ.: Απόλαυση να «παστελώνεις» φαουλάρα από το ένα τέρμα στο άλλο με τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Τζον Μότσον


inner
Καλός και ο Άλι Μακόιστ, καλός και ο Άντι Γκρέι, αλλά σαν τον Τζον Μότσον… ουδείς! ΜΟΝΟ ο 71χρονος, σήμερα, μύθος της δημοσιογραφίας στην Αγγλία (και όχι μόνο) πρέπει να περιγράφει παιχνίδια του FIFA. Μας λείπει η ατάκα: ''And, like an archaeologist, this keeper’s career is in ruins''. Σε ελεύθερη μετάφραση: «Και σαν αρχαιολόγος, η καριέρα αυτού του τερματοφύλακα έγινε ερείπια»…

European Dream League


inner
Στο FIFA 99, το mode Road to the World Cup αντικαταστάθηκε από το ένδοξο European Dream League. Πού αλλού μπορούσες να πάρεις τη μαχητική Ρόζενμποργκ και να… ξεβρακώσεις τη Γιουβέντους; ΟΚ. Το να διαλέξεις τη… Manchstr U δεν ήταν και πολύ δελεαστικό, αλλά μπορούσες να παίζεις μια ολόκληρη χρονιά ευρωπαϊκά παιχνίδια!

Κλασικές ομάδες


inner
Αν θέλεις μια δόση νοσταλγίας στο φετινό FIFA, παίξε με την Classix XI. Αλλά στο FIFA 2000 είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε 40 κλασικές ομάδες! Από τη Δυτική Γερμανία του Φραντς Μπεκενμπάουερ, ως τη Βραζιλία του Κάρλος Αλμπέρτο. Σημαντική σημείωση: Τα ματς διεξάγονταν ασπρόμαυρα! Τώρα κύλησε ένα δάκρυ…

Ό,τι να ‘ναι ομάδες



Σήμερα, οι οπαδοί ομάδων από χαμηλότερες κατηγορίες έχουν κακομάθει, αφού μπορείς να επιλέξεις -και να κάνεις πρωταθλητισμό- από τη Νορθάμπτον ως την… Κουκουβάουνα FC. Το 2000, όμως, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Το τραγούδι εκείνου του FIFA, για όσους δεν το θυμάστε, το είχε πει ο Ρόμπι Γουίλιαμς. Ήταν το αλησμόνητο ''It's Only Us''. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι οπαδός της Πορτ Βέιλ. Η Πορτ Βέιλ, λοιπόν, ήταν μέσα στο παιχνίδι και έγινε γνωστή σε όλον τον πλανήτη -δεν υπήρχαν τότε αυτά τα ίντερνετ και τα facebook.

Πατάς το R1, σκοτώνεις και έναν



Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να μαθαίνουν πώς να… σπάνε τα πόδια των αντιπάλων τους. Εμείς -και εσείς- πάντως, μια χαρά κλωτσιές ρίχναμε στο FIFA 2001. Κρατώντας πατημένο το R1, κατέστρεφες καριέρες (ειδικά με τον Ρόι Κιν), αλλά, δυστυχώς, πάντα αντίκριζες την κόκκινη κάρτα.

Κίνηση χωρίς την μπάλα


inner
«Κάνει εξαιρετική δουλειά χωρίς την μπάλα». Ποτέ άλλοτε αυτή η φράση δεν ταίριαζε τόσο… γάντι σε ποδοσφαιράκι όσο στο FIFA 2004! Υπήρχε τρόπος -αν και έκανες… βίδες χειριστήρια και χειριστήρια μέχρι να σου βγει- να ελέγχεις ταυτόχρονα δύο παίκτες. Όταν έγινες… δάσκαλος, έπαιζες το τεχνητό οφσάιντ καλύτερα και από τον μέγα Πίπο Ιντζάγκι.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x