F1

Φέτελ:«Τίποτα δεν δικαιολογεί το θάνατο»

Ένας μικρός πόλεμος έχει ξεκινήσει στην Formula 1 για την τοποθέτηση ή όχι του προστατευτικού συστήματος Halo στα μονοθέσια.

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί στην Formula 1 για το ζήτημα του προστατευτικού συστήματος Halo. Σε αυτούς που θέλουν την τοποθέτησή του για λόγους ασφαλείας και σε αυτούς που πιστεύουν ότι είναι αντιαισθητικό και δεν συμβαδίζει με την λογική ότι το cockpit πρέπει να είναι ανοικτό.

Τι λέει ο Έκλεστον και ο Χόρνερ

Ο κάτοχος των δικαιωμάτων της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστον δεν θέλει να δει τα μονοθέσια με το Halo. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ πρόσφατα περιέγραψε το προστατευτικό ως « μια άκομψη λύση στο πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε».

Η πλευρά των οδηγών

Ο πρόεδρος των οδηγών γκραν πρι, Αλεξάντερ Βούρτς, δήλωσε στο BBC για την απόφαση του στρατηγικού γκρουπ:«Πρόκειται για μια απόφαση που δείχνει ότι πρώτα είναι η δουλειά και μετά η ασφάλεια».

Ο Χάμιλτον με δήλωση του μέσα στο χρόνο περιέγραψε το νέο σύστημα προστασίας ως το πιο «άσχημο στην ιστορία της F1».

Όμως μετά το ουγγρικό GP ο Βρετανός υποστήριξε ότι:« Είπαν ότι αυξάνει κατά 17% τις πιθανότητες για την προστασία της ζωής των οδηγών. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Είναι ένα θέμα ασφαλείας που πρέπει να δεχθούμε».

Ο οδηγός της Ferrari Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για το θέμα στην συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα του Χόκενχαϊμ:« Δεν μου αρέσει πως δείχνει αλλά τίποτα δεν δικαιολογεί τον θάνατο».

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x