Επικαιρότητα

Φίλιππος: Η Καταλονία θα παραμείνει ένα ουσιαστικό τμήμα της Ισπανίας

Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Φίλιππος δήλωσε ότι «η Καταλονία είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της Ισπανίας του 21ου αιώνα».

Την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για τη διάλυση του καταλανικού κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή νέων εκλογών τον Ιανουάριο εξασφάλισε η ισπανική κυβέρνηση, στην προσπάθεια να απομακρύνει τον «κίνδυνο» διεκδίκησης της ανεξαρτησίας από την περιφερειακή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Φίλιππος δήλωσε ότι «η Καταλονία είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της Ισπανίας του 21ου αιώνα».

«Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε όσα χτίσαμε μαζί», δήλωσε εχθές σε ομιλία του, τονίζοντας την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ισπανία αφού κατάφερε να ξεπεράσει «τα λάθη του παρελθόντος» και παραπέμποντας εμμέσως στη δικτατορία του Φράνκο.

Ο μονάρχης, που έκανε πρώτη φορά αναφορά σε «απόπειρα απόσχισης», τόνισε πως η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απαράδεκτη προσπάθεια απόσχισης ενός τμήματος της εθνικής της επικράτειας και θα την αντιμετωπίσει με τους νόμιμους δημοκρατικούς θεσμούς της, με σεβασμό στο Σύνταγμα, με βάση τις αξίες και τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, έχει συγκαλέσει σήμερα, έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα προλειάνει το έδαφος για την εγκαθίδρυση του κεντρικού ελέγχου της Μαδρίτης στην περιφέρεια.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x