Επικαιρότητα

Φίλης: Δεν είπα ότι ο Τσακαλώτος είναι μνημονιακός υπουργός

«Εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα».

Δέσμη μέτρων για προστασία της λαϊκής κατοικίας και για να μην περάσουν σε funds όλα τα σπίτια από την πρώτη Ιανουαρίου ζήτησε ο Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του σε ρ/φ σταθμό.

«Εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο στα λόγια. Ένα θέμα αφορά αυτό, το θέμα των funds. Ένα δεύτερο θέμα, πολύ ουσιαστικό, αφορά τη σιωπηρή συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις τράπεζες και την κυβέρνηση για το να μην γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ για ακίνητα. Χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε μία νομοθετική κατοχύρωση» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του στόχου για υψηλό πλεόνασμα 3,5%, τόνισε ότι «μας κόβει τα πόδια» και πως χρειάζεται εθνική πρωτοβουλία για να αλλάξει.

«Γιατί δεν υπάρχει μια πρωτοβουλία από όλες τις δυνάμεις, εθνική πρωτοβουλία, που να πάνε και να πουν στους δανειστές βγαίνουμε από το μνημόνιο τώρα, από τη δανειακή σύμβαση για να είμαι πιο ακριβής, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε με 3,5% πλεονάσματα, αυτό μας κόβει τα πόδια» σημείωσε, μιλώντας στον real fm.

Αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είπε: «Εφόσον έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις, καλό είναι μετά από μια διαπραγμάτευση να ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό. Πέρσι χάσαμε χρόνο με ευθύνη των πιστωτών». Διευκρίνισε δε, την δήλωση του για τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Δεν είπα μνημονιακός υπουργός. Ερωτηθείς αν έχει ολοκληρώσει τον χρόνο του στο υπουργείο ο κ. Τσακαλώτος, είπα ότι είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Είπα ότι έχει λάβει δεσμεύσεις η χώρα, τις οποίες υλοποιεί χωρίς χρονοτριβή ο κ. Τσακαλώτος. Τώρα μπορεί κάποιοι να έχουν αντιρρήσεις για αυτές τις δεσμεύσεις. Έχω αντιρρήσεις αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη μεταξύ άλλων: «θα δεχτούν οι δανειστές να βγουν 40.000 σπίτια σε πλειστηριασμό; Αυτό έχει κοινωνικό αντίκτυπο μεγάλο». Ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: « ο κ. Μητσοτάκης ξαφνικά θυμήθηκε τις βίλες που φτιάχνονταν με τις πολιτικές τις δικές τους. Οι Έλληνες ζήσαμε «ηλεκτροσόκ» με την κρίση και αυτό που εννοεί ο κ. Μητσοτάκης να το εξηγήσει και λυπάμαι για τις παρομοιώσεις που κάνει».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x