Επικαιρότητα

Φίλος Φύσσα: «Η Χρυσή Αυγή έχει φασιστική και ναζιστική ιδεολογία»

Με την κατάθεση του μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητου, φίλου του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με την κατάθεση του μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητου, φίλου του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας δέχεται «βροχή» ερωτήσεων από συνηγόρους και στην κατάθεσή του τόνισε μεταξύ άλλων πως «η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων ο μάρτυρας επεσήμανε ακόμη: «Ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη».

Εν τω μεταξύ, τα απρόοπτα δεν έλειψαν ούτε κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία καθώς ένας άνδρας από το κοινό την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα φώναξε προς τον Γιώργο Ρουπακιά: «Ρουπακιά, θα τα πούμε!».

Πρόεδρος: Ποιος είναι ο κύριος; Και τι θέλετε, γιατί διακόπτετε, η αστυνομία τι κάνει, κάθεστε; Ποιος είστε εσείς;

Άνδρας: Από το κοινό είμαι, κάτι είπα και έφυγα, πάω σε άλλη δίκη.
Συνήγορος υπεράσπισης: Περαστικά!

Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να διακόπτετε.

Αστυνομικός: Θέλετε κάτι κυρία Πρόεδρε;

Πρόεδρος: Όχι, να φύγει...

Εν τω μεταξύ, με την έναρξη της δίκης ο δικηγόρος του Αναστάσιου Μιχάλαρου, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει δύο μάρτυρες-φίλοι του Παύλου Φύσσα ως έναν από τους άνδρες που ήταν έξω από την καφετέρια «Κοράλι» ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας δεν μπορεί να προσέλθει στη δίκη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει διατάξει την υποχρεωτική αυτοπρόσωπη παρουσία όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του μουσικού.

«Εργάζεται ως σωληνουργός στο ναυπηγείο εδώ και ενάμιση μήνα. Θα πρέπει να σταματήσει από τη δουλειά... » κατέθεσε στο δικαστήριο η σύζυγος του κατηγορουμένου. «Να έρχεται μόνο τις ημέρες που είναι απαραίτητο. Δεν είναι εφικτό να είναι εδώ κάθε μέρα» τόνισε ο συνήγορος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x