Χάντμπολ

Φινάλε με Τουρκία για Ελλάδα

Θέλει νίκη στον επίλογο των προκριματικών του Παγκοσμίου η Εθνική Ανδρών

Τη νίκη, που θα αποτελέσει τον ιδανικό επίλογο, στην ολοκλήρωση των προσπαθειών της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, αναζητεί η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή (14/1) στις 14:00 την αντίστοιχη της Τουρκίας, στην πόλη Ακσαράι, στην επαρχία της Καππαδοκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που οικοδομεί την ομάδα του αύριο, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (23,5 χρόνια), πέρα από ένα σκληροτράχηλη αντίπαλο και τη συνήθη καυτή ατμόσφαιρα των Τούρκων, οι οποίοι είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι της Αθήνας στις 29 Οκτωβρίου, με 25-19, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την κόπωση εξαιτίας ενός ταξιδιωτικού μαραθωνίου, διάρκειας 8,5 ωρών.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην ενδοχώρα της Τουρκίας, στις 08:00 του Σαββάτου από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Με ενδιάμεσους προορισμούς τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης και του Ικονίου, κι αφού προηγήθηκαν αρκετές αναμονές και καθυστερήσεις, έφτασαν στις 16:40 στο Ακσαράϊ, διανύοντας άλλα 150 χιλιόμετρα με πούλμαν. Με ένα μικρό διάλειμμα, για τις απαραίτητες ανάσες, ακολούθησε προπόνηση στο κλειστό που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση της Κυριακής.
Κόντρα πάντως στις πέντε ήττες που προηγήθηκαν, παρά τις καλές γενικότερα εμφανίσεις, το κίνητρο δεν λείπει για τους διεθνείς. Η νίκη που θα διεκδικήσουν, θέλουν να είναι παρακαταθήκη και κληρονομιά, για τη νέα προσπάθεια, που αρχίζει τον Οκτώβριο, με τους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, στο οποίο θα συμμετάσχουν στην τελική φάση, 24 ομάδες.

Δηλώσεις

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλό σερί των εμφανίσεων. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, μέσα σε μια καυτή έδρα, όπως γνωρίζουμε και από τα βίντεο των προηγούμενων αγώνων της. Θα παλέψουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου».

Χάρης Μάλλιος (αρχηγός Εθνικής): «Νομίζω ότι πρέπει να κλείσουμε ιδανικά αυτή την προσπάθεια, τόνισε ο διεθνής άσσος της Μπούρσα, Χάρης Μάλλιος. Έχουμε βάλλει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Πρέπει να τα διατηρήσουμε και να μπορέσουμε να κλείσουμε με νίκη. Θα είναι σημαντικό ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, να ισχυροποιήσουν τον χαρακτήρα τους και να πάμε με παρακαταθήκη μια νίκη, στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Πέτρος Μπουκοβίνας (διεθνής τερματοφύλακας): «Ήταν ένα δυνατός όμιλος, με πολύ καλές ομάδες, τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας. Ιδιαίτερα το Βέλγιο και η Ολλανδία ήταν τα φαβορί για την πρόκριση. Πιστεύω στην έδρα μας αδικήσαμε τους εαυτούς. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχαμε πάρει μια νίκη με βάση τις εμφανίσεις που κάναμε. Αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης μετά το 40-45 μας στοίχισαν και στα δυο παιχνίδια με το Βέλγιο ειδικά, αλλά και με την Ολλανδία. Μας αδικεί η μη συγκομιδή βαθμών. Ευελπιστούμε στον τελευταίο αγώνα με την Τουρκία να πάρουμε τη νίκη και για τη ρεβάνς της ήττας μας στο πρώτο παιχνίδια και για τον εγωισμό που οφείλουμε να έχουμε ως ομάδα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x