Επικαιρότητα

Φινλανδία: Προσφέρει τώρα 28 θέσεις εργασίας σε Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές

Και σκοπεύει να απορροφήσει τουλάχιστον 18.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας μέχρι το 2025 «αντλώντας» έμψυχο δυναμικό απ' όλη την Ευρώπη.

Εικοσιοκτώ θέσεις εργασίας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από την Ελλάδα προσφέρει τώρα η Φινλανδία!

Σε προκήρυξη της εταιρίας BBi Communication -που έχει αναλάβει εκ μέρους της φιλανδικής κυβέρνησης τη διαχείριση των αιτήσεων- στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ/EURES αναφέρεται ότι η σκανδιναβική χώρα ζητά άμεσα 13 γιατρούς και 15 νοσηλευτές από την χώρα μας.

Μάλιστα, η Φινλανδία σκοπεύει να προσφέρει τουλάχιστον 18.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας μέχρι το 2025, οι οποίες αναμένεται να προκύψουν έπειτα από τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην χώρα.

Ωστόσο, για την ώρα η Φινλανδία προσφέρει εργασία σε 28 Έλληνες εργαζόμενους και συγκεκριμένα ζητά 15 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και δύο γενικούς γιατρούς, πέντε ψυχίατρους (μπορεί να αφορά και θέσεις για εκπαίδευση ειδικότητας), δύο οδοντίατρους, έναν οδοντίατρο με εξειδίκευση στην κλινική οδοντιατρική, έναν πνευμονολόγο, έναν ογκολόγο και έναν ακτινολόγο.

Πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης σε σύγχρονα κέντρα υγείας και νοσοκομεία που αφορούν στο φινλανδικό τομέα δημόσιας υγείας, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δημοτικές πτέρυγες νοσοκομείων ή κέντρων υγείας σε διαφορετικές τοποθεσίες γύρω από τη Φινλανδία.

Το εντυπωσιακό, όμως, κομμάτι της προσφοράς είναι ο μισθός αφού ο βασικός είναι για τους γιατρούς 6.393 ευρώ το μήνα, για μια θέση πλήρους απασχόλησης και για περίπου για 37,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Μάλιστα, οι γιατροί πληρώνονται επιπρόσθετες αμοιβές κατά μέσο όρο 28% του βασικού μισθού.

Ολόκληρη η προκήρυξη:



Προσφορά Εργασίας: ιατροί, ψυχίατροι, πνευμονoλόγοι, ογκολόγοι, ακτινολόγοι
και οδοντίατροι στη Φινλανδία

Ψάχνουμε για:
- 2 ιατρούς (γενικοί ιατροί),
- 5 ψυχίατρους (μπορεί να αφορά και θέσεις για εκπαίδευση ειδικότητας)
- 2 οδοντίατρους
- 1 οδοντίατρο με εξειδίκευση στην κλινική οδοντιατρική
- 1 πνευμονολόγο
- 1 ογκολόγο
- 1 ακτινολόγο

Οι θέσεις αφορούν το φινλανδικό τομέα δημόσιας υγείας, πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δημοτικές πτέρυγες νοσοκομείων ή κέντρων υγείας σε διαφορετικές τοποθεσίες γύρω από τη Φινλανδία.

Η πρόσληψη ξεκινά με εντατικά μαθήματα φινλανδικής γλώσσας στην Αθήνα, Ελλάδα, τα οποία θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2015 και θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις έως πέντε μήνες.

Τι προσφέρουμε

Προσφέρουμε ενδιαφέρουσες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε σύγχρονα κέντρα υγείας και νοσοκομεία στη Φινλανδία. Για σας, και την οικογένειά σας προσφέρουμε ένα ασφαλές, και ήρεμο τρόπο ζωής στην όμορφη Φινλανδία. Στους εργοδότες περιλαμβάνονται η Ψυχιατρική περίθαλψη του Δήμου Turku, η υπηρεσία υγείας και περίθαλψης της Περιφέρειας Lansi- Pohja, Yla-Savon SOTE kuntayhtyma, κ.λπ.

Επίσης προσφέρουμε την ευκαιρία για ανάπτύξη των επαγγελματικών σας δεξιοτήτων σε ένα υψηλής ποιότητας περιβάλλον εργασίας σε συνεργασία με άλλους εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Επιπλέον, προσφέρουμε υποστήριξη μετοίκησης , έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι όταν ξεκινάτε την εργασία σας σε μια νέα χώρα. Υποστηρίζουμε:

- Διαδικασίες μετακόμισης στη Φινλανδία
- Εύρεση κατοικίας
- Εξεύρεση σχολείου/παιδικού σταθμού για τα παιδιά σας
- Επαφές με τις διοικητικές υπηρεσίες (εφορία, δήμος, ληξιαρχείο)
- Ενημέρωση για την τοποθεσία, τη διαμονή και τη ψυχαγωγία

Προσφέρουμε θέσεις εργασίας πλήρους ωραρίου ή εργασίας σε βάρδιες νοσοκομείου, συνολικού χρόνου 35-40 ωρών την εβδομάδα. Παρέχουμε επίσης την ασφάλιση και την περίθαλψη σας. Ο μηνιαίος μισθός εξαρτάται από τη θέση και την προηγούμενη εμπειρία:

- ο βασικός μισθός για όλους τους εργοδότες (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) για τους γιατρούς είναι 6393 € / μήνα για θέση πλήρους απασχόλησης. Το εύρος των αμοιβών είναι κάτω από 4000 € / μήνα έως 8500 € / μήνα.
- Στον δημόσιο τομέα ο μέσος βασικός μισθός είναι 6 216 € / μήνα για θέση πλήρους απασχόλησης. Το εύρος των αμοιβών είναι μεταξύ 4 000 € / μήνα, μέχρι και πάνω από 10 000 € / μήνα.
- Σε πανεπιστήμιακά νοσοκομεία ο μέσος βασικός μισθός είναι 5 034 € / μήνα για θέση πλήρους απασχόλησης. Το εύρος των αμοιβών είναι κάτω από 3 000 € / μήνα έως 7 500 € / μήνα
- Επιπλέον, οι γιατροί πληρώνονται επιπρόσθετες αμοιβές κατά μέσο όρο 28% του βασικού μισθού.

Μαθήματα γλώσσας

Εντατικά μαθήματα φινλανδικής γλώσσας, θα διοργανωθούν στην Αθήνα, Ελλάδα. Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου τέσσερις έως πέντε μήνες. Σε αυτό το διάστημα θα μάθετε αρκετά φινλανδικά ώστε να ασχοληστε με τα καθημερινά ζητήματα στη Φινλανδία. Η εργασία σας στη Φινλανδία ξεκινά αφού έχετε ολοκληρώσει τον κύκλο μαθημάτων γλώσσας και φθάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσης. Όταν μετακομίσετε στη Φινλανδία, θα ξεκινήσετε την εργασία σας και θα συνεχίσετε τα μαθήματα της γλώσσας παράλληλα με την εργασία.

Αργότερα, θα είστε σε θέση να εργάζεστε ανεξάρτητα. Αναμένουμε να έχετε καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας προκειμένου να γίνετε δεκτοί στο πρόγραμμα. Τα μαθήματα γλώσσας γίνονται δωρεάν.

Πώς να υποβάλετε αίτηση

Παρακαλούμε στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα και την αίτηση στην αγγλική γλώσσα με email στο: service@bbi-finland.fi

Τελευταία ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η 4η Δεκέμβρη του 2014. Στην αίτησή σας,
παρακαλούμε να αναφέρετε την ειδικότητά σας στην ιατρική ή οδοντιατρική, τι είδους επαγγελματική εμπειρία έχετε και για ποια θέση ενδιαφέρεστε (ιατρός, οδοντίατρος κ.λπ.). Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Kirsi Melvola-Γεωργακαράκου, τηλ. 00358 44 7832 383, e-mail kirsi.melvola@bbi-finland.fi ή τον εμπειρογνώμονα του EURES Vesa Liesivuori, τηλ. 00358 29 504 3618, e-mail vesa.liesivuori@te-toimisto.fi.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.


Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x