Επικαιρότητα

Φρούριο το Στρασβούργο υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος (pics)

Η παρουσία αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων του στρατού στους δρόμους της πόλης ξεπερνάει κάθε προηγούμενη χρονιά

Σωματικοί έλεγχοι περαστικών, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, ισχυρότατη παρουσία αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων του στρατού και τροποποιήσεις στις διαδρομές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα της Αλσατίας, σε «φρούριο».

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο και η αύξηση των περιστατικών με παράτυπους και παράνομους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έχουν αλλάξει άρδην την καθημερινότητα στο Στρασβούργο, κυρίως κατά την εορταστική περίοδο



Η ασφάλεια περιμετρικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά την διάρκεια της τελευταίας Ολομέλειας του Σώματος για το 2017, είναι αισθητά αυξημένη, ενώ ακόμα και ορισμένα λεωφορεία έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους ώστε να αποφεύγουν συγκεκριμένες οδούς και στάσεις κοντά σε «ευαίσθητες» περιοχές.

Η παρουσία αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων του στρατού στους δρόμους της πόλης ξεπερνάει κάθε προηγούμενη χρονιά, με τις αρχές ασφαλείας να μπλοκάρουν τις βασικές γέφυρες που οδηγούν στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Petite France και να ελέγχουν περαστικούς και ποδηλάτες.

Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικές αρχές στήνουν οδοφράγματα στις γέφυρες που οδηγούν από τον σιδηροδρομικό σταθμό ως το ιστορικό κέντρο της πόλης και οι διερχόμενοι, πεζοί ή ποδηλάτες, υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς σωματικούς ελέγχους.



Στην καρδιά της Petite France από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι το αργά το βράδυ, η αστυνομία απαγορεύει την πρόσβαση οχημάτων με ειδικές τσιμεντένιες δοκούς για να αποτραπεί πιθανή τρομοκρατική επίθεση με όχημα, όπως συνέβη το 2016 σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο., ενώ άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας εξετάζουν με φακούς τα προσωπικά είδη των περαστικών, σε ειδικά σημεία ελέγχου.

Ο «χριστουγεννιάτικος» εφιάλτης των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει τις συνθήκες που συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.



Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x