Νίκος Κατσαρός

Φτωχός και φέτος ο ευρωπαϊκός απολογισμός

Ο Νίκος Κατσαρός σχολιάζει και βγάζει συμπεράσματα από την παρουσία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, γράφω το ίδιο σχόλιο. Αφορά τον απολογισμό της πορείας των ελληνικών ομάδων στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια συνήθως συνεχίζει μόνο μία, ο Ολυμπιακός και οι άλλες επιστρέφουν αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις τους. Χθες αποχώρησαν από το Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο Ατρόμητος είχε αποκλειστεί από νωρίς από την Φενέρμπαξε και ο Παναθηναϊκός από την Γκαμπάλα. Μια ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που όταν πρώτο ακούσαμε το όνομα της πανηγυρίζαμε προεξοφλώντας εύκολο αποκλεισμό της από τον Παναθηναϊκό και τελικά εξελίχθηκε σε κακό δαίμονα τόσο των πρασίνων όσο και του ΠΑΟΚ.

Φτωχός ήταν κι εφέτος ο απολογισμός της παρουσίας των ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα με δυσμενείς συνέπειες τόσο για τις ίδιες, όσο και για τη θέση της χώρας μας στη βαθμολογική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη απογοήτευση. Μια παταγώδης αποτυχία, που σημάδεψε βαθιά την πορεία του για όλη τη χρονιά και όχι μόνο.

Ο Ατρόμητος έφυγε με ψηλά το κεφάλι με δύο νίκες και πρόκριση επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης και αποκλεισμό από τη Φενέρμπαξε. Αντίθετα αποτυχημένη θεωρείται η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ που δεν «σταύρωσε» νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ακόμη και στην Τούμπα, με αντιπάλους σαν την Γκαμπάλα και την Κράσνονταρ .

Ο Αστέρας τα πήγε σχετικά καλύτερα, πέτυχε μια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και αν είχε πάρει αποτέλεσμα και στη Λευκωσία θα είχε ελπίδες να περάσει τους 32 της διοργάνωσης.

Συμπέρασμα: Η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος αποτυπώνεται και στην παρουσία των ομάδων μας και στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός με την οικονομική υπεροπλία του, όχι απλά διατηρεί, αλλά αυξάνει τη διαφορά από τις άλλες ομάδες , που είναι καταδικασμένες να περνάνε απαρατήρητε στην Ευρώπη και να υποσκελίζονται από κάτι… Γκαμπάλες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x