Επικαιρότητα

Γαλάζιοι φόβοι για το προσφυγικό

Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Αβραμόπουλου και οι «αρρυθμίες» της ελονοσίας

Εντείνονται οι φόβοι στη Νέα Δημοκρατία για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, με την ηγεσία να ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση.

Στο Μοσχάτο παρατηρούν προσεκτικά όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του προσφυγικού, εκφράζοντας ανοιχτά τους φόβους τους για κατάρρευση της συμφωνίας μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Τουρκία που εντείνει τις έμμεσες απειλές προς την ΕΕ για άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων και χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το ραντεβού των δύο ανδρών κλείστηκε στην κοινή τους παρουσία στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις και την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουν οι Βρυξέλλες από την Άγκυρα.

«Με τη γίδα στην πλάτη»

Την ίδια ώρα η ΝΔ επιχειρεί στο μέτωπο του προσφυγικού να πλήξει το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς με αφορμή την την ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών, θέμα που νωρίτερα είχε αναδείξει και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή φερόμενες δηλώσεις της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Αφροδίτης Σταμπουλή.

Για το θέμα, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση το μέλος της Νομαρχιακής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αναλάβει το έργο, κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή τόσο ο συντονιστής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας όσο και ο Αντιπρόεδρος Άδωις Γεωργιάδης.

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.

Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Αρρυθμίες στο εσωτερικό

Την ίδια ώρα πάντως στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατηρούνται αρρυθμίες που κατά πολλούς βρίσκουν τις ρίζες τους στον επικείμενο εσωκομματικό ανασχηματισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «άδειασμα» του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη από τρεις γαλάζιους αυτοδιοικητικούς (Κ. Αγοραστός, Κ. Μπακογιάννης και Γ. Γρυπιώτης, οι οποίοι διέψευσαν τις καταγγελίες του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ για τα κρούσματα ελονοσίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x