Πόλο

Γεννηδουνιάς: «Πρέπει να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι»

Σίγουρος ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο.

Τις σκέψεις τους για την μεγάλη νίκη απέναντι τις ΗΠΑ και τη συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Νότια Κορέα, μοιράστηκαν οι Θοδωρής Βλάχος, Μάνος Ζερβεδάς και Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς.

Ο «μαέστρος» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε:

«Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, σε αυτή τη φάση του παγκοσμίου όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα . Εμείς μετά την πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στη Σερβία βρεθήκαμε με την πλάτη στο τοίχο και όσες φορές αυτά τα παιδιά βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο προσπαθούν να αντιδράσουν και αντιδράσανε σήμερα.

Είχαμε ένα κανονικό παιχνίδι από την πλευρά μας με εγωισμό, με πάθος με αποτελεσματικότητα στους κρίσιμους τομείς τον παραπάνω και τον λιγότερο. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ήμασταν εμείς που κοντρολάραμε το παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε μια πρόκριση που μας κρατάει ζωντανούς και μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε κάτι από την συνέχεια.

Διαφορετικά δε θα ήταν καταστροφικό αλλά όταν κάνεις τόσο πολύ κόπο να φτάσεις εδώ και δεν δείξεις τις δυνατότητές σου θα γυρίσεις πίσω και θα λες γιατί δεν το έκανα και τι θα έπρεπε να κάνω καλύτερα. Νομίζω ότι σήμερα διορθώσαμε την κακή εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής με μια ουσιαστική εμφάνιση και νίκη και προχωράμε για τον επόμενο αντίπαλό μας.

Αναφορικά στην επόμενη αντίπαλο μας την Ιταλία, σε αυτά τα παιχνίδια είναι «μάνα» που λέμε, ξέρει να τα διαχειρίζεται ξέρει να τα διεκδικεί , όμως έχουμε κι εμείς εμπειρία , τα τελευταία χρόνια έχουμε ξαναβρεθεί να διεκδικούμε πρόκριση στην 4άδα τα έχουμε καταφέρει θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι αλλά νομίζω ότι όταν έχουμε κάποια στάνταρ και εφαρμόζουμε αρκετά πράγματα από αυτά που ξέρουμε να κάνουμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο».


Ο φύλακας άγγελος της γαλανόλευκης κάτω από τα γκολπόστ Μάνος Ζερβεδάς, πρόσθεσε:

«Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί θα μέναμε εκτός στόχων. Πλέον καταφέραμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και συνεχίζουμε πιο δυνατά από δω και πέρα.

Οι Αμερικανοί δείχνουν βελτιωμένοι σε αυτό το τουρνουά. Εμείς είχαμε πρόβλημα στον παίκτη παραπάνω αλλά σήμερα ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα επίπεδα που θέλουμε. Πιστεύουμε ότι στη συνέχεια θα φανούμε ακόμα πιο καλοί».


Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας στην σημερινή αναμέτρηση με τέσσερα γκολ Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, ανέφερε:

«Το ξέραμε ότι θα ήταν έτσι το παιχνίδι . Οι ΗΠΑ διαθέτουν μια πολύ ταλαντούχα ομάδα με πολλά όπλα, πολλές λύσεις κολυμπάνε, τραβάνε , παίζουν σκληρά στην άμυνα , έχουν ένα καλό τερματοφύλακα. Ξέραμε ότι θα πρέπει να εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι απ ότι εμφανιστήκαμε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Σερβία και πάλι όμως νομίζω ότι δεν παίξαμε τόσο καλά όσο μπορούμε αλλά όπως έχει και τις προηγούμενες μέρες σε κάθε παιχνίδι πρέπει να εμφανιζόμαστε και καλύτεροι και τώρα με την Ιταλία στην οκτάδα πρέπει να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι χωρίς λάθη στην άμυνα και πιο συγκεντρωμένοι στον παραπάνω και στον λιγότερο.

Το παιχνίδι κρίθηκε νομίζω στο διπλό παραπάνω που είχαν και δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ αντίθετα με μας που στη συνέχεια σημειώσαμε δυο στον παραπάνω και νικήσαμε. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι με τους νέους κανονισμούς και τις πολλές αποβολές εκεί κρίνεται το παιχνίδι».


Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x