Γιώργος Τσανάκας

Ο Ίβιτς έχει μπροστά του ένα... extreme makeover!

Ο Γιώργος Τσανάκας γράφει για το δύσκολο έργο που έχει στα χέρια του ο Ίλια Ίβιτς, ο οποίος καλείται να κάνει ολικό λίφτινγκ και να δημιουργήσει μια... νέα ΑΕΚ που θα έχει υψηλές βλέψεις.

«Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος», αναφέρει μια λαϊκή ρήση και ταιριάζει... γάντι στην ΑΕΚ και στην πορεία της την φετινή σεζόν.

Ο σχεδιασμός των «κιτρινόμαυρων» ξεκίνησε λάθος. Ο Μιγκέλ Καρντόσο έφτιαξε ένα ρόστερ που δεν έχει συνοχή. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος από την μεριά του έκανε και αυτός λάθος επιλογές τόσο με την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού όσο και με την επιλογή ορισμένων παικτών και όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και πολύ πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος από νωρίς.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήρθε και η ήττα με ανατροπή στο τελευταίο 25λεπτο από τον Παναθηναϊκό και το κλίμα πλέον έχει στραβώσει για τα καλά. Οι παίκτες είναι υπό αμφισβήτηση από τους οπαδούς, ενώ και το κλίμα για τον Νίκο Κωστένογλου, που ήρθε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είναι βαρύ αφού και ο ίδιος δείχνει πως δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο.

Ο μόνος που δεν έχει ευθύνη αυτή τη στιγμή είναι ο Ίλια Ίβιτς. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ βρήκε αυτή την κατάσταση και έχει το δύσκολο έργο να την αλλάξει. Ο Σέρβος καλείται, πλέον, να κάνει ένα... extreme makeover στο ρόστερ και να ετοιμάσει μια ομάδα με υψηλές βλέψεις που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν, θα παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα πάρει μια μεγάλη ώθηση από το νέο της γήπεδο.

Ο Ίβιτς έχει ξεκινήσει ήδη να ψάχνεται. Δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους, ούτε περιμένει να περάσει ο καιρός. Επαφές με παίκτες έχει κάνει, ώστε να φέρει μερικούς στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και να προσαρμοστούν ενόψει της νέας σεζόν. Έχει εντωπίσει όλες τις θέσεις που η ΑΕΚ θέλει ενίσχυση, όχι απλώς τον Γενάρη αλλά και γενικότερα ώστε να δυναμώσει το ρόστερ. Δεν είναι τυχαίο το όνομα του Τσιτσιρέτι με τον οποίο υπάρχουν επαφές καθώς η Ένωση πάσχει από εξτρέμ. Ο Βέρντε είναι ένας, ο Αλμπάνης δεν έχει σταθερότητα παρότι διαθέτει τα προσόντα, ενώ ο Ντέλετιτς δεν είναι για το επίπεδο της ΑΕΚ.

Την ίδια ώρα, ο Ίβιτς κοιτάζει σε αρκετές ακόμη θέσεις. Θέλει σίγουρα να πάρει τουλάχιστον έναν χαφ και έναν στόπερ, ενώ εξετάζει περιπτώσεις και για το δεξί άκρο της άμυνας. Φυσικά, δεν παραλείπει να κοιτάξει τερματοφύλακες και επιθετικούς, σε περίπτωση που υπάρξουν πωλήσεις (π.χ. Μπάρκας και Λιβάγια).

Παράλληλα, ο Σέρβος κάνει την αξιολόγηση του ρόστερ για το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ καλείται να βρει και έναν ικανό προπονητή. Και όταν λέμε ικανό, εννοούμε έναν τουλάχιστον κανονικό προπονητή. Ούτε Καρντόσο, ούτε Μοράις... Θα ήταν προτιμότερο να βρει έναν τεχνικό όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να κάνει και αυτός την αξιολόγηση του ρόστερ, να αρχίσει να συνηθίζει στις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος και εν τέλει να δημιουργήσει παρέα με τον Ίβιτς μία... νέα ΑΕΚ, η οποία θα μπορέσει να κοιτάξει ξανά ψηλά και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά και μια αξιοπρεπή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x