Επικαιρότητα

Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον Σύρο τρομοκράτη που σχεδίαζε επίθεση

Ασύλληπτος παραμένει ο 22χρονος Σύρος που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία. Οι αρχές της χώρας αναζητούν τον ύποπτο σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Έρευνες σε όλη τη γερμανική επικράτεια διεξάγουν οι αρχές της χώρας για τον εντοπισμό 22χρονου Σύρου, που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στη Γερμανία. Εν τω μεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν δύο από τους τρεις συλληφθέντες συμπατριώτες του καταζητούμενου Τσαμπέρ Αλ Μπακρ, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι έδρασαν ως συνεργοί. Ύποπτος για συνέργεια εξακολουθεί να θεωρείται ο τρίτος άνδρας, που νοίκιαζε ένα διαμέρισμα στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας, το οποίο χρησιμοποιούσε ο βασικός ύποπτος και όπου κατά τη διάρκεια χθεσινής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης εντοπίστηκαν εκατοντάδες γραμμάρια εξαιρετικά επικίνδυνων εκρηκτικών υλών, οι οποίες εξουδετερώθηκαν στο μεταξύ με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ακόμη παραμένει ασαφές αν ο 22χρονος άνδρας είχε επαφές με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και αν φέρει κάποιο όπλο ή εκρηκτική ύλη. Η αστυνομία της Σαξονίας, με μήνυμά της στο twitter, συνέστησε χθες στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς είναι άγνωστο πού βρίσκεται ο ύποπτος και τι κουβαλά μαζί του. Από χθες το απόγευμα όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες του καταζητούμενου, ο οποίος διέφυγε φορώντας μαύρη φούτερ μπλούζα με κουκούλα.



Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του Βερολίνου

Η αστυνομία του Κέμνιτς είχε συλλάβει χθες τρεις υπόπτους που φέρονται να γνώριζαν ή να είχαν σχέση με τον καταζητούμενο Τσαμπέρ Αλ Μπακρ. Ένας από αυτούς συνελήφθη στο κέντρο της πόλης, ενώ οι άλλοι δύο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Οι δύο ύποπτοι έφεραν μαζί τους κόκκινη βαλίτσα που κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας, η οποία απέκλεισε για πολλές ώρες τον σταθμό προκειμένου να εξεταστεί η ύποπτη αποσκευή από ειδικό ρομπότ.

Όσο διαφεύγει της σύλληψης ο επίδοξος τρομοκράτης οι γερμανικές αρχές φοβούνται την πραγματοποίηση τρομοκρατικού χτυπήματος. Κατά συνέπεια έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, Τέγκελ και Σένεφελντ, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αστυνομικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών σταθμών. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Focus, το οποίο επικαλείται κύκλους των γερμανικών αρχών ασφαλείας ο καταζητούμενος Τσαμπέρ Αλ Μπακρ ήρθε πέρυσι ως πρόσφυγας από τη Συρία στη Γερμανία και βρισκόταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από τις αρχές.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x