Επικαιρότητα

O δράστης της Νέας Υόρκης άκουγε φωνές όταν έριξε το όχημά του στους πεζούς

Ο επιτιθέμενος, ο 26χρονος Ρίτσαρντ Ρόχας, βετεράνος του αμερικανικού ναυτικού είχε προηγουμένως συλληφθεί δύο φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2008 και το 2015

«Φωνές» άκουγε σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ο άνδρας που ανέπτυξε ταχύτητα και έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην κεντρική πλατεία Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, σκοτώνοντας μια 18χρονη κοπέλα και τραυματίζοντας 23 ανθρώπους.

Ο επιτιθέμενος, ο 26χρονος Ρίτσαρντ Ρόχας, βετεράνος του αμερικανικού ναυτικού είχε προηγουμένως συλληφθεί δύο φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2008 και το 2015, και μία φορά αυτόν τον μήνα, με την κατηγορία ότι απείλησε έναν άνθρωπο με μαχαίρι σύμφωνα με τις αρχές. Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου για ακρόαση.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών μιας και οι πρώτες εξετάσεις του βρέθηκαν αρνητικές σε αλκοόλ αλλά θετικές σε ναρκωτικά.

Ο δράστης δήλωσε σύμφωνα με το Asssociated Press ότι περίμενε ότι θα πέθαινε μετά από αυτή του την πράξη ενώ το Reuters αναφέρει ότι μετά τη σύλληψή του είπε «Υποτίθεται ότι έπρεπε να με σκοτώσετε! Ήθελα να τους σκοτώσω».

Οι δρόμοι στην Τάιμς Σκουέαρ ήταν κατάμεστοι την ώρα που το μπορντό αυτοκίνητο Honda sedan έπεσε με φόρα πάνω στους πεζούς που βρίσκονταν εν κινήσει. Η τρελή πορεία του συνεχίστηκε για τρία τετράγωνα και τερματίστηκε όταν χτύπησε πάνω σε ένα κολονάκι.

Αν και το περιστατικό ξύπνησε μνήμες τρομοκρατικών επιθέσεων, ο δήμαρχος της Νέα Υόρκης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία. Το ίδιο ανέφεραν νωρίτερα αστυνομικές και κυβερνητικές πηγές.

Ένας γείτονας τους δράστη δήλωσε στο Reuters ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ και ότι δεν ήταν τρομοκράτης. «Πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Υπηρετούσε την χώρα του και όταν επέστρεψε δεν το βοήθησε κανείς» τόνισε.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x