Επικαιρότητα

Γεροβασίλη: Η συμφωνία με Θεσμούς δεν προβλέπει τον περιορισμό συμβασιούχων

«Αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ο μέσος όρος του 2016 να μην ξεπεραστεί το 2017», σημείωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στη διάψευση των πληροφοριών περί συμφωνίας με τους Θεσμούς για περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων, προχώρησε εκ νέου η Όλγα Γεροβασίλη από τη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ο μέσος όρος του 2016 να μην ξεπεραστεί το 2017.

Η ίδια, ωστόσο, αποσαφήνισε ότι από αυτό το μέσο όρο εξαιρούνται συμβασιούχοι που ασχολούνται με τις φυσικές καταστροφές και το προσφυγικό, συνεπώς κατέληξε: «υπάρχει περιθώριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να τους αυξήσουμε γιατί δεν θέλουμε τέτοιες θέσεις εργασίας», εννοώντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διαβεβαίωσε ότι οι επικείμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ, δεν εμπίπτουν στον περιορισμό 1 προς 4 – προσλήψεων αποχωρήσεων για το 2017, καθώς οι υπάλληλοι αυτοί πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τις διαβεβαιώσεις της κας Γεροβασίλη πάντως αμφισβήτησε ευθέως ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας αναφορικά με την πρόσληψη μονίμων στους ΟΤΑ τον κίνδυνο οι Θεσμοί να τους συμπεριλάβουν στον κανόνα 1 προς 4 κι έτσι να δημιουργηθεί ζήτημα κάλυψης των κενών σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες.

«Εγώ διαβάζοντας το Μεσοπρόθεσμο 2017 βλέπω μόνη εξαίρεση στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Αν ήθελαν οι Θεσμοί να υπάρχει εξαίρεση και για την κατηγορία που λέτε από τον από κανόνα θα γραφόταν ξεκάθαρα. Υπάρχει σύγχυση και πρέπει να το συνεννοηθείτε και να το ξεκαθαρίσετε με τους Θεσμούς», σημείωσε ο κος Γεωργαντάς, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι με τροπολογία του Πάνου Σκουρλέτη οι συμβασιούχοι καθαριότητας δεν πληρώνονται πλέον μόνο από τα ανταποδοτικά τέλη αλλά κι από άλλους κωδικούς των Δήμων εάν χρειαστεί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x