Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Να ψηφίσετε ΝΑΙ στη διαδικασία διότι θέλω να πάω να δικαστώ

Γεωργιάδης: Ζητώ από τον Υπ. Δικαιοσύνης να ανοίξει τα τηλέφωνα του Παπαγγελόπουλου

«Τουλάχιστον 11 φάρμακα της Novartis αυξήθηκαν από το τελευταίο δελτίο τιμών της κυβέρνησης Σαμαρά στο πρώτο δελτίο τιμών των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis έγινε επί της δικής μου θητείας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση.

«Έχω πληρωθεί για κάτι που η Novartis δεν έχει εισπράξει;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ψευδομάρτυρα, όπως την αποκάλεσε, η οποία ισχυρίζεται ότι ο ίδιος πήρε 2 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ ο κ. Στουρνάρας για ένα ποσό 65 εκατ. ευρώ που η Novartis δεν πήρε ποτέ ως οφειλόμενα του δημοσίου. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι ήταν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η Νovartis πληρώθηκε χρωστούμενα ύψους 60 εκατομμυρίων.

«Το σκάνδαλο Novartis είναι ότι ένα φάρμακο ανέβηκε κατά 3 ευρώ… Ο υπουργός βγάζει τις τιμές των φαρμάκων ή οι αρμόδιες επιτροπές;» ανέφερε ακόμα.

«Η σημερινή ελληνική κοινωνία, πιστεύει ότι το σύνολο των πολιτικών τα παίρνει. Υπάρχει το τεκμήριο της ενοχής και όχι το τεκμήριο της αθωότητας» τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι θα ήθελε να εξεταστεί και για το αδίκημα της απιστίας και να αποδείξει την αθωότητά του.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην άποψή της ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί. «Προφανώς το κάνετε, είπε, για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Να μην κρυφτεί από την παραγραφή» σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ακόμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x