Κώστας Νικολακόπουλος

Για θρίλερ στη Λεωφόρο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr για το θρίλερ που μπορεί να παιχτεί με την υπόθεση πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν φέρνεις 0-0 στον πρώτο αγώνα από τους δύο σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μπορείς να μιλάς για καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι οι ευκαιρίες που έχασε ο Παναθηναϊκός απόψε στο Βέλγιο μπορεί να του κοστίσουν.

Όπως είδαμε όλοι οι δύο ομάδες γενικά έδειξαν μία ισορροπία. Ένα ημίχρονο είχε η κάθε μία, σε απόδοση και φάσεις. Μέχρι το τελευταίο λεπτό, θα μπορούσε η Σταντάρ Λιέγης να σκοράρει -εκεί που ο Κουτρουμπής κράτησε την ισοπαλία προ του Εζεκίελ. Μέχρι το προτελευταίο λεπτό απείλησε κι ο Παναθηναϊκός, το τρίτο σουτ του Κλωναρίδη μέσα σε εφτά λεπτά!

Ποιος μας λέει ότι δεν θα είναι ένα ανάλογο παιχνίδι και μέσα στη Λεωφόρο; Ένα παιχνίδι ισορροπίας τρόμου; Και σε τέτοια παιχνίδια, όλα παίζονται σε μία λεπτομέρεια. Σε μία φάση. Κι επειδή όπως και να το κάνουμε ακόμη και μαθηματικά είναι δύσκολο να τελειώσει και το δεύτερο παιχνίδι 0-0, ώστε να έχουμε παράταση και πέναλτι, αυτό σημαίνει ότι οι Βέλγοι πάνε για δύο αποτελέσματα στην Αθήνα, νίκη η, ισοπαλία με γκολ, ενώ ο ΠΑΟ θα ψάχνει μόνο ένα, τη νίκη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Με τις συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε απαιτήσεις καλύτερου αποτελέσματος-το οποίο είναι αλήθεια ότι το έψαξε περισσότερο στο β΄ημίχρονο, όπου είχε τις στιγμές του με το καλό του πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη να του δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια του αγώνα.

Αλλά όταν είναι όλα τόσο ρευστά, είδαμε ότι ακόμη και στο καλό του β΄ημίχρονο, ο ΠΑΟ κινδύνευσε πολύ σοβαρά δύο φορές, με το γυριστό του Ντε Καμάργκο (που έδιωξε ο θετικός σήμερα Κοτσόλης, στην προσπάθειά του να κερδίσει τη θέση του γκολκίπερ από τον Άγγλο Στιλ) και το τετ α τετ του Εζεκίελ. Όπως κι η Σταντάρ στο καλό της α΄ημίχρονο κινδύνευσε σοβαρά στην ευκαιρία του Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που δεν έπαθε ζημιά στο μέτριο α΄ημίχρονο του πρώτου φετινού επίσημου αγώνα του, θα έπρεπε να εκμεταλλευθεί περισσότερο το β΄ημίχρονο στο οποίο φάνηκε με πιο πολλά τρεξίματα από τους αποδυναμωμένους στον απολογισμό των μεταγραφών Βέλγους. Δεν ήταν μόνο οι ευκαιρίες των Πέτριτς, Ατζαγκούν και το δοκάρι του Σίντεφελντ. Είναι και τα δύο φάουλ που «πέταξαν» οι Μπεργκ και Νάνο σε άριστες θέσεις.

Κι επειδή μιλάμε για μία ομάδα ακριβώς ίδια με την περσινή, νομίζω ότι έλειψε από τον ΠΑΟ ο Αμπέντ, που ιδίως εκτελεστικά βοηθούσε πολύ περισσότερο από τον Ατζαγκούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x