Διονύσης Δεσύλλας

Για την εξυγίανση του Βόλου, ρε γαμώτο

Αν το ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε περιλαμβάνει μαχαιριές, εξευτελιστικές αναφορές από την ΕΠΔ της ΕΠΟ και νέους «βασιλιάδες», τότε η «εξυγίανση» πετυχαίνει. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα

Κάντε μια διαδικτυακή βόλτα στο sportfm.gr ή και σε άλλες ελληνικές αθλητικές ιστοσελίδες και μπείτε στον κόπο να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στην επικαιρότητα. Μπείτε στο section «Ποδόσφαιρο Ελλάδα» και θα διαπιστώσετε ότι από τα τελευταία 100 θέματα, τα 80 αφορούν επεισόδια, μαχαιριές, διαιτησίες, δηλώσεις Σαββίδη, δηλώσεις Μαρινάκη, δηλώσεις Μελισσανίδη, αποφάσεις του Βασιλειάδη, αναφορές από την ΕΠΟ, ανακοινώσεις και άλλα τέτοια ωραία. Μεταφερθείτε, μετά, σε μια άλλη κατηγορία. Για παράδειγμα στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο Ολλανδία». Εκεί θα διαβάσετε τις πραγματικές αθλητικές ειδήσεις. Τις ποδοσφαιρικές. Με νέα ομάδων, με προπονήσεις, με αποτελέσματα, με γκολ, με βαθμολογίες, με μεταγραφές. Το ποδόσφαιρο όχι όπως πρέπει να είναι, αλλά όπως είναι. Τόσο απλό. Εδώ, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ας μη γελιόμαστε. Καμία εξυγίανση δεν έχει επιτευχθεί, καμία «φιλία» δεν είναι πραγματική και με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου. Διότι, πολύ, απλά όλοι όσοι επιδιώκουν να αλλάξουν την κατάσταση, δεν επιθυμούν το καλό του αθλήματος. Επιθυμούν μόνο το καλό της ομάδας τους. Τη νίκη, τον τίτλο, τα «σπόρια». Επιθυμούν, να ρίξουν από τον θρόνο τον προηγούμενο «βασιλιά» και να πάρουν τα σκήπτρα αυτοί (προσοχή: Κανείς δεν είπε ότι ο ΠΑΟΚ έγινε Ολυμπιακός ή κάτι ανάλογο. Αυτό που λέμε είναι ότι εξυγίανση με τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές, δεν πετυχαίνεις) Αυτή είναι η πραγματικότητα, αρέσει δεν αρέσει στους επίδοξους «πρώτους». Ας μας διαψεύσουν τα από εδώ και πέρα γεγονότα.

Ξέρετε, η εξυγίανση δεν θα επιτευχθεί με διαιτησίες Κύζα, ούτε με κατακτήσεις τίτλων με γκολ οφσάιντ. Δεν θα επιτευχθεί, επίσης, με δηλώσεις στις οποίες δεν γίνεται καμία αναφορά στα εγκλήματα, αλλά ωραιοποιούν τις καταστάσεις, θαρρείς και ο κόσμος που παρακολουθεί ή οι δημοσιογράφοι που καταγράφουν τα γεγονότα και δεν κάνουν προπαγάνδα, είναι χαζοί ή πρόβατα με πληκτρολόγιο.

Δεν πρόκειται να επιτευχθεί, ούτε με εξευτελιστικές αναφορές από τους ανθρώπους της ΠΔΕ της ΕΠΟ, οι οποίοι αντί να κάνουν την αυτοκριτική της και να δουν τι πήγε στραβά και έγινε σφαγή, σε κάθε επίπεδο, στο Πανθεσσαλικό, έκαναν λόγο για αθλιότητες & ορυμαγδό έντυπων & ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων που μεγέθυναν τα γεγονότα στον τελικό κυπέλλου. Η αθλιότητα σε όλo της το μεγαλείο.

Και φυσικά, δεν πρόκειται να επιτευχθεί αν η Πολιτεία δεν έχει διάθεση να σπάσει αυγά. Αν ο Υφυπουργός Αθλητισμού προσπαθεί να συνεχίσει, έστω και με διαφορετικό τρόπο, ό, τι άρχισε ο προκάτοχός του, αλλά οι υπόλοιποι «από πάνω» κυβερνώντες δεν… αγγίζουν, δεν ακουμπούν και δίνουν εντολή για ανάλογη συμπεριφορά.

Αν το ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε περιλαμβάνει μαχαιριές, εξευτελιστικές ανακοινώσεις από την ΕΠΟ και νέους «βασιλιάδες», τότε η «εξυγίανση» πετυχαίνει. Αν, όμως, θέλουμε, επιτέλους, να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός σε μια σωστή κατεύθυνση, μακριά από νέους ευνοημένους, διαφορετικά παρασκήνια και φυσικά να είμαστε απαλλαγμένοι από τους χουλιγκάνους των γηπέδων και των γραφείων, τότε ή οι υπεύθυνοι θα... το πάρουν αλλιώς ή εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι επιθυμούν να γίνουν ίδιοι με αυτούς που «πολεμούσαν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x