Βαγγέλης Νεραντζιάς

Γιατί απλά είναι ο Παναθηναϊκός

Η μάχη του Παναθηναϊκού για την πεντάδα, το πρόγραμμα και οι λόγοι που το ευρωπαϊκό εισιτήριο μοιάζει πλέον με υποχρέωση και ας μην αξιοποιηθεί. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Όπως είναι φυσιολογικό μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού έχει ανοίξει η κουβέντα της 5ης θέσης και της εξασφάλισης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το οποίο πρέπει να κατακτηθεί από το τριφύλλι, είτε κάνει την έκπληξη και πάρει άδεια να παίξει στην Ευρώπη, είτε το χρειαστεί απλά για να εκτίσει τη ποινή του.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δείχνει να βρίσκει και πάλι τη συνοχή της μετά τις ανακατατάξεις του Γενάρη, προέρχεται από δύο παιχνίδια που δεν παραβιάστηκε η εστία της και είναι σε καλό φεγγάρι αγωνιστικά στο κατάλληλο σημείο του πρωταθλήματος. Τη στιγμή που μιλάμε, οι πράσινοι είναι στο -2 από την προνομιούχο θέση(σ.σ. μέσα στο γήπεδο έχουν τους ίδιους βαθμούς με Πανιώνιο και Ξάνθη αλλά είχαν ξεκινήσει με -2 λόγω Ίβιτς…πόσο επίκαιρο)και δείχνουν ότι μπορούν αυτό που για κάποιους έμοιαζε αδιανόητο. Αυτό προκύπτει από τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός έχει στη συνέχεια τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας και τρία μακριά από την Λεωφόρο. Διαθέτει την 4η καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος και διάγει μια καλή περίοδο όσον αφορά την φόρμα της ομάδας, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η εικόνα που βγάζει ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους ανταγωνιστές του για την 5η θέση, ή για να το θέσουμε διαφορετικά το πράγμα μοιάζει να είναι στα δικά του πόδια.

Θα πει κανείς ότι ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πράσινους. Πάρτε για παράδειγμα την αγωνιστική που ακολουθεί. Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα παίζει στο Καραϊσκάκη, ο Πανιώνιος αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και η Ξάνθη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο… Οι υπόλοιποι που ακολουθούν στη βαθμολογία (Αστέρας, ΠΑΣ, Παναιτωλικός)δεν πείθουν ότι μπορούν και δεν έχουν σταθερότητα.

Επίσης πολλά θα κριθούν την 28η αγωνιστική όπου ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Νέα Σμύρνη να παίξει με τον Πανιώνιο και τη τελευταία αγωνιστική που θα φιλοξενήσει την Ξάνθη. Κοιτώντας προσεχτικά το πρόγραμμα ως το φινάλε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι με 13 έως 15 βαθμούς στα εφτά ματς που απομένουν ο Παναθηναϊκός θα πάρει πιθανότατα τη πέμπτη θέση.

Όχι ο Παναθηναϊκός δεν έγινε ξαφνικά ομαδάρα, αλλά το ειδικό βάρος, η φανέλα και ο ανταγωνισμός στη προκειμένη περίπτωση, κάνουν την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο να μοιάζουν πλέον κάτι σαν υποχρέωση. Και πέρα από τα υπόλοιπα, η ομάδα του Ουζουνίδη πρέπει να το καταφέρει γιατί απλά είναι ο Παναθηναϊκός…

Υ.Γ. Τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη το οποίο κόντρα στα προγνωστικά κάποιων θα είναι ντέρμπι… Βλέπετε οι «ευχές» για υποβιβασμό και διάλυση δεν εισακούστηκαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x