Μπάμπης Χριστόγλου

Γιατί ο Θρύλος, πρέπει να παίζει μόνο επιθετικά

O Ολυμπιακός επιβάλλεται, οφείλει και μπορεί να παίζει μόνο επιθετικά. Θρύλος σημαίνει ορμή, δύναμη, επιθετικότητα και με μια ομάδα που θα παίζει με αυτόν τον τρόπο είναι ταυτισμένος ο κόσμος.

O Ολυμπιακός επιβάλλεται, οφείλει και μπορεί να παίζει μόνο επιθετικά. Θρύλος σημαίνει ορμή, δύναμη, επιθετικότητα και με μια ομάδα που θα παίζει με αυτόν τον τρόπο είναι ταυτισμένος ο κόσμος των «ερυθρολεύκων». Γι’ αυτό λοιπόν, ο Ζαρντίμ είναι υποχρεωμένος από τώρα και στο εξής, για να μην παρατηρηθούν αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές της περασμένης Κυριακής απέναντι στον Αστέρα, να παρατάσσει τον Θρύλο όχι μόνο για να κερδίζει, αλλά για να προσφέρει και θέαμα στον κόσμο και σαφώς ευχαρίστηση, γιατί το ποδόσφαιρο είναι από τα λίγα πράγματα αυτή την εποχή, που μπορεί να ευχαριστηθεί.

Του Μπάμπη Χριστόγλου

Ο Θρύλος έχει το κατάλληλο ρόστερ για να μπαίνει στην Ελλάδα και να σκορπίζει τους αντιπάλους του. Καμία ομάδα δεν διαθέτει Μήτρογλου, Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Αμπντούν, Φουστέρ και ακόμα και τους μικρούς, Βλαχοδήμο, Φετφατζίδη και Τάτο που δυστυχώς όμως δεν χρησιμοποιούνται. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει τα παιχνίδια με όλους τους αντιπάλους μέσα στην Ελλάδα, να τα αντιμετωπίζει παίζοντας φουλ επίθεση, γιατί μόνο έτσι και τον κόσμο του θα μπορέσει να ευχαριστήσει, αλλά πάνω απ΄ όλα ο ίδιος θα γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστικός κι ευρωπαϊκά. Έναν Θρύλο, όπως εκείνον του πρώτου μέρους με την Άρσεναλ που πρέσαρε ψηλά και έβαλε δύσκολα στους Λονδρέζους, θυμίζοντας την περσινή ομάδα, είναι αυτός που πρέπει να εμφανίζεται εντός και εκτός Ελλάδος.

Όταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με έναν ενιαίο τρόπο, όλα του τα παιχνίδια, θεωρώ πως έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να είναι ανταγωνιστικός εκτός συνόρων. Έτσι θ’ αποκτήσει διάρκεια και θα έχει μια σταθερή και συνεπή απόδοση στα παιχνίδια του. Ο Θρύλος μέχρι τώρα δείχνει ν’ αντιμετωπίζει κάθε ματς, ακόμα και εντός συνόρων με διαφορετικό τρόπο, ο Ζαρντίμ αλλάζει ακόμα και τη φιλοσοφία της ομάδας από το ένα παιχνίδι στο άλλο κι αυτό νομίζω πως έχει δημιουργήσει το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός όμως είναι υποχρεωμένος να κερδίζει και να επιτίθεται. Γιατί άλλωστε, αυτό και μόνο αυτό, ξέρει να παίξει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x