Επικαιρότητα

Γιατί στο προσκλητήριο γάμου των Χάρι και Μέγκαν δεν υπάρχει όλο το όνομα της ηθοποιού;

Αν δεν έχετε τσεκάρει πρόσφατα το γραμματοκιβώτιό σας, ίσως πρέπει να το κάνετε.

Αν δεν έχετε τσεκάρει πρόσφατα το γραμματοκιβώτιό σας, ίσως πρέπει να το κάνετε. Τα προσκλητήρια γάμου του πρί9γκιπα Χάρι και της Μέγκαν μόλις κυκλοφόρησαν και όλοι θα ήθελαν ένα.

Ακόμη κι αν το όνομά σας δεν είναι στη λίστα (μην ανησυχείτε, ούτε το δικό μας είναι), το παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε στο κοινό μια γεύση από το πολυπόθητο προσκλητήριο, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του. Οι οπαδοί της βασιλικής οικογένειας, όμως, πολύ σύντομα διαπίστωσαν πως λείπει μια λέξη από αυτό.

Ποια είναι αυτή; Το πρώτο όνομα της Μέγκαν Μαρκλ, το Ρέιτσελ. Η πρώην ηθοποιός γεννήθηκε με το όνομα Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ, αλλά χρησιμοποιεί το μεσαίο της όνομα σε όλη της τη ζωή. Το πρώτο της όνομα έγινε γνωστό πρόσφατα όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την επίσημη συγκατάθεσή της για τον γάμο.

Γιατί λοιπόν η βασίλισσα χρησιμοποίησε και το όνομα Ρέιτσελ ενώ το προσκλητήριο γράφει μόνο Μέγκαν; Όλα έχουν να κάνουν με την προσωπική επιλογή, εξηγεί ο Γκραντ Χάρολντ, εμπειρογνώμονας της βασιλικής εθιμοτυπίας.

«Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ακολουθεί κατά γράμμα τους κανόνες, οπότε θα γράψουν το πλήρες σας όνομα» δήλωσε στο GoodHousekeeping.com.Είναι κατανοητό πως η βασίλισσα χρησιμοποιεί τις μέγιστες διατυπώσεις. Είναι πολύ αριστοκρατική εξάλλου. Αλλά ακόμη κι αν αυτή είναι που μπορεί να δώσει την άδεια για το γάμο τους, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είναι αυτοί που έχουν τον τελευταίο λόγο όσον αφορά στα προσκλητήρια του γάμου τους.

Το νέο ζευγάρι ακολούθησε όλες τις εθιμοτυπίες, με τον γαμπρό να χρησιμοποιεί ολόκληρο το όνομά του. Συγκεκριμένα, τα προσκλητήρια έγραφαν «η βασιλική του υψηλότητα πρίγκιπας Χένρι της Ουαλίας». Όσο για τη νύφη, χρησιμοποίησαν το «κα Μέγκαν Μαρκλ». Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, δεν χρησιμοποίησαν το Ρέιτσελ γιατί όλος ο κόσμος της ξέρει ως Μέγκαν Μαρκλ.

Πηγή: Ιefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x